Dé must haves om online te beleggen

Geschreven met branded content van Simyo

Ondanks het feit dat de rente door de internationale organisaties de FED en de ECB nu al een paar keer is verhoogd, is dit helaas nog niet te zien als rente op onze spaarrekening. Ze doen dit vooral om de inflatie terug te dringen. Oké, de boeterente op sommige spaarrekeningen boven een bepaald bedrag is misschien nu wel weg. Maar dan heb je nog steeds een inflatie van rond de 10% in combinatie met geen spaarrente. Dus je moet wat doen met je (spaar)geld! Online beleggen is de om bovenstaande redenen daarom erg populair geworden de laatste jaren. Maar wat zijn dé must haves om goed online te beleggen? 

Een goed device

Dit klink misschien als een open deur, maar zonder een goed device kun jij niet goed online beleggen. Dit hoeft niet altijd de meest moderne apparatuur te zijn, je kunt ook kiezen voor een betrouwbare refurbished mobiele telefoon van een aantal jaar oud met een sim only abonnement. Als je maar zo goed al zeker weet dat de telefoon niet uitvalt terwijl je een grote transactie doet. Een tip wat betreft een betrouwbare telefoon is in dit geval de samsung a53. Een betrouwbaar Zuid-Koreaans merk, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat de Chinese overheid er ‘achterdeurtjes’ in heeft gemaakt.

App

De laatste tijd zijn er berichten in de media over onschuldige mensen die worden opgebeld om te beleggen via een malafide app/website. Let hier goed op, en laat je niet overhalen door een onbekende beller. Doe je research online wat de goede betrouwbare apps zijn. Zo is voor Nederland DeGiro een bekende app, waarbij je zeker weet dat het allemaal goed gaat qua transacties en uitbetalingen. Als Belg/Vlaming kun je deze app ook gebruiken, maar als je het liever dichter bij huis houdt kun je voor de app Re=Bel gaan. Deze app is nog vrij nieuw, maar heeft inmiddels meer dan 60.000 leden.

Geld

Ook een open deur? Wellicht. Maar het zou je verbazen hoeveel mensen gaan beleggen met geld wat ze niet (op langere termijn) kunnen missen. Dit moet je echt niet doen. Wees je er bewust van dat het bedrag aan geld op z’n minst kan halveren. Grote kans dat je op zeer lange termijn winst gaat behalen, maar dit vraagt gewoon veel tijd en verkopen op het juiste moment. En dit moment is niet vaak précies op het moment dat je auto het begeeft en je toch voor de nieuwe Tesla wilt gaan.

Oftewel, online beleggen klinkt en ís erg gemakkelijk maar veel mensen vergeten nog wel eens de basis om hiermee te beginnen. Begin pas met online beleggen als dit goed is, en investeer in een goed en betrouwbaar device. Kies daarnaast een goede app en beleg alleen met geld wat je echt kan missen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20