Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 05 DEC

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
28/10/2020 Redactie 6 min leestijd

De mooiste vakantiefoto’s van #Travel2020

Er werden maar liefst 13.685 foto’s ingezonden voor de #Travel2020-fotowedstrijd van Agora. Het was de Spaanse fotograaf Brian, of @rakia10, die de online wedstrijd won met een prachtig beeld van de zonsondergang in de Dolomieten. Wij selecteerden alvast vijf topfoto’s uit de lijst om helemaal bij weg te dromen.

Agora is een mobiele applicatie voor en van fotografen. Op de app kunnen zowel professionele als amateurfotografen foto’s uploaden en deelnemen aan verschillende wedstrijden. De winnaar van zo’n fotowedstrijd wint een geldprijs en internationale bekendheid. Ieder jaar gaat de app opzoek naar de beste reisfoto’s van dat jaar. Dit jaar moesten de fotografen zo mooi mogelijk afbeelden wat reizen voor hen betekent. Na een week werden de 50 beste foto’s gekozen en kon er gestemd worden om zo de winnaar te bepalen.

Incredible moments – Winnaar

Incredible moments

Fotograaf Brian en zijn hond Berky gingen samen op avontuur in de Dolomieten wanneer ze deze foto maakten. De rots op de foto is de bekende berg Seceda die in het noordoosten van Italië ligt.

Om deze meer dan 2000 meter hoge berg te beklimmen moet je vanuit Ortisei een kabelbaan nemen naar de top. De tickets hiervoor zijn niet goedkoop, maar laat dat je vooral niet tegenhouden want ook bij minder goed weer blijft het uitzicht onvergetelijk. Vanaf hierboven kun je wandelingen en beklimmingen maken die je de mooiste panorama’s opleveren. De echte durvers kunnen er ook mountainbiken of paragliden.

www.seceda.it

An incredible evening in New Mexico

An incredible evening in New Mexico - James Theo

James Theo uit het Verenigd Koninkrijk trok deze foto tijdens een reis in de VS, in de staat New Mexico. De 540 meter hoge rots, Shiprock, ligt in een indianenreservaat van de Navajo en is van kilometers ver te bewonderen. Aangezien het voor de oorspronkelijke bevolking een religieus symbool is, is het verboden om de rots te beklimmen. De stenenmuur die het landschap lijkt te verdelen, wordt een dike genoemd. Vanuit Shiprock vertrekken er zes dikes die bestaan uit vulkanisch gesteente.

www.discovernavajo.com

Bali memories

Bali memories

Een Spaanse fotografe uit Barcelona nam deze indrukwekkende foto aan de Lempuyang Temple in het oosten van Bali. Deze typische Balinese Hindoetempel, of pura, is een van de bekendste en meest gefotografeerde van het hele eiland.

In het tempelcomplex staan naast de ‘Gate to Heaven’ nog zes andere tempels. Je hebt ongeveer een halve dag nodig om ze allemaal te bezoeken. Let wel op, dit is een heilige plaats voor de lokale bevolking, bedek daarom altijd je schouders tijdens een bezoek en houd je aan de culturele en religieuze regels van de regio.

www.lempuyangtemple.com

Milky Way

Milky Way

De foto van de Britse fotograaf werd gemaakt in Dartmoor National Park in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk. De fotograaf koos er bewust voor om de lichtlijnen mee op te nemen in de foto zodat ook het landschap zichtbaar wordt op de nachtfoto.

The Great Staples Tor is een granieten rotsmassa en de meest gefotografeerde plekken van het nationaal park. Het is trouwens ook een gemakkelijk bereikbare plek aangezien het aan de rand van het park ligt. Dartmoor NP staat naast zijn unieke rotsformaties ook bekend om de groene heiden waar nog altijd wilde Dartmoorpony’s rondlopen.

www.visitdartmoor.co.uk

Mountain Views

Mountain Views

Het was de Belgische dronefotograaf Johan die deze foto in de Sloveens Alpen nam. Planica is een Alpenvallei bij de het plaatsje Ratece, vlakbij het drielandenpunt van Slovenië, Italië en Oostenrijk. Hier moet je zijn voor pittige wandelingen met verbluffende uitzichten.

Maar ook van andere extreme sporten hebben ze hier geen schrik. Je vindt hier namelijk de steilste zipline ter wereld en ze staan hier bekend om hun extreme vorm van schansspringen, schansvliegen. Bij schansvliegen is de schans langer en zijn de snelheden daardoor extremer.

www.slovenia.info

Alle foto’s uit de top 50 vind je hier.

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.520.350
 • Aantal
  doden
  1.493.624
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  584.857
 • Aantal
  doden
  17.033
Logo Business AM

Business AM | Stocks