De jeugd van de premier wordt uitgebeend in ‘Later als ik groot ben’

  • Vanavond te zien op VTM, maar uiteraard wordt nu al volop cross-mediaal op de andere platformen van mediamastodont DPG promotie gemaakt, in de vorm van kritiekloze content om het andere kanaal een duwtje te geven.
  • En zo leren we dus dat premier Alexander De Croo (Open Vld) toch wel opgroeide in opvallende omstandigheden. Zo communiceerde vader Herman De Croo, zelf jarenlang minister, met zijn kinderen zoals met zijn ondergeschikten op het kabinet: via memo’s die hij insprak op een bandrecorder en door zijn assistenten liet uittikken om dan bij zijn kinderen af te leveren.
  • Nog meer gekkigheid: vaak werden zoon Alexander en dochter Ariane al vroeg in bed gestoken, rond 20 uur, om er dan weer uit gehaald te worden als vader De Croo zo rond 23 uur thuiskwam, om dan nog samen te eten. ‘Elke dag zaten we om elf uur ’s avonds in pyjama aan de eettafel. Voor ons was dat volkomen normaal, hoor’, zo vertelt de zus van de premier, Ariane De Croo aan Het Laatste Nieuws.
  • ‘We zaten er ook niet met slaperige oogjes, we vonden het net heel leuk dat we papa nog zagen. Mijn broer en ik hebben zo trouwens het talent gekweekt om overal meteen te kunnen slapen, heel handig bij momenten.’
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20