De ene quarantaine is de andere niet: zo doen de superrijken het

In almaar meer landen moeten bewoners op last van de overheid in quarantaine. Dat is voor de ene al wat aangenamer dan de andere. Ook tijdens deze momenten blijkt nog maar eens hoe breed en diep de kloof tussen rijk en arm gaapt.

Sommige mensen zitten nu in een krap huis in quarantaine en andere hebben zeeën aan ruimte in hun villa. In New York zitten de meeste mensen in hun appartement, maar de superrijken ontvluchtten de stad met privéjets.

Er zijn ook welgestelden dieal op vakantie waren tijdens de aangekondigde maatregelen. Een deel daarvan blijft dan ook lekker zitten in hun resort. In quarantaine zitten op een eiland of aan het strand klinkt alleszins wel aangenaam. Zeker als dat nog eens in een vijfsterrenresort is.

Resorts

In Mexico zijn er hotels die nog steeds Amerikaanse gasten onder hun dak hebben. Hotel Esencia staat bekend als een populaire schuilplaats voor Hollywoodsterren. Een groot deel van de gasten vond het onverstandig om terug te keren naar huis via een drukke luchthaven, waar de kans op besmetting groot is. Een nacht in het hotel kan gemakkelijk 1.000 euro kosten.

Persagentschap Bloomberg had contact met een van de hotelgasten. Adriana Ching, een 34-jarige advocaat uit New York. Die besloot haar verblijf te verlengen. ‘Ik ben liever hier dan in mijn huis in New York’, zegt ze. ‘Ik voel me veiliger in dit natuurlijke paradijs, weg van alles.’ Mexico heeft tot nu toe 316 bevestigde gevallen van het coronavirus geregistreerd. Het land is wel nog niet begonnen met systematisch testen, en kondigde nog geen quarantainemaatregelen af.

Twitter: @TelegraphLuxury

Supersterren

Ook de supersterren moeten in quarantaine. Neymar keerde bijvoorbeeld terug naar Brazilië om daar in zijn gigantische villa te zitten. Daar komt hij alleszins niets te kort. De villa heeft zes suites, twee zwembaden, een jacuzzi, spa, tennisveld en zelfs een helipad.

Ook de formule 1-piloten zien zich genoodzaakt om binnen te blijven. Lewis Hamilton kon kiezen tussen vier huizen om te schuilen. Het zijn allemaal riante villa’s of appartementen. Hij heeft onder meer een Victoriaanse villa in Londen, een appartement aan het meer van Genève en een penthouse in New York. Hoogstwaarschijnlijk spendeert hij de tijd in zijn stulpje in Monaco.

Penthouse van Lewis Hamilton, Manhattan. Credits: Vestry

Heel wat andere wereldsterren hoeven ook niet te klagen over de optrekjes waar ze tot nader order in quarantaine moeten verblijven. De Britse tabloit The Daily Mail maakte een overzicht met luchtfoto’s van de immense villa’s van onder meer Brad Pitt, Jennifer Aniston en Angelina Jolie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20