Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Slank zijn? 7 geheimen van slanke mensen

Logo Business AM

05/02/2019 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kleine, bijna moeiteloze veranderingen in dagelijkse gewoontes, vele kilo’s verschil kunnen maken. Wie een aantal van deze gewoontes overneemt kan een van de bevoorrechte mensen worden die er altijd natuurlijk slank uitzien.

1. Drink thee

Thee bevat vele antioxidanten zoals catechine. Dit zijn tevens vetverbranders. Uit een studie die in de American Journal of Clinical Nutrition verscheen, blijkt dat de mensen die de grootste hoeveelheden thee dronken over een periode van 14 jaar minder aankwamen dan mensen die minder of geen thee dronken. Groene en witte thee bevatten de hoogste concentratie catechines.

2. Doe je fitnessoefeningen ’s morgens

Wie zijn fitnessoefeningen nog voor het ontbijt doet, wordt sneller slank, schrijft The Journal of Physiology. Wie zich op een lege maag in het zweet werkt verhoogt de tolerantie voor glucose, die het lichaam helpt vet af te stoten.

3. Ontbijt

Indien je geen regelmatige ontbijtgast ben, begin er dan mee. Mensen die hun ganse leven een goed ontbijt nuttigen zijn gemiddeld 2 centimeter slanker in de taille dan mensen die niet ontbijten. schrijft de American Journal of Clinical Nutrition. Een goed ontbijt bevordert de stofwisseling en zorgt ervoor dat je minder enzymes opneemt, die cholesterol verhogen.

4. Geniet van je maaltijd

Trage eters zijn het slankst. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die er 30 minuten over deden om een ijsje op te lepelen meer hormonen ontwikkelden die hen een vol gevoel gaven dan de mensen die het ijsje sneller opaten. Volgens de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism moeten ook afleidingen, zoals televisiekijken, vermeden worden tijdens het eten.

5. Eet op regelmatige tijdstippen

Wie er een strikt eetschema op nahoudt verliest kilo’s. Muizen die op geregelde tijdstippen aten en daarna 12 uur vastten, ontwikkelden genen in hun lever die suiker en vet verbranden , zegt een stel wetenschappers van de Salk Institute for Biological Studies in La Jolla (Californië). We zijn uiteraard geen muizen, maar indien avondeten op een vast uur het vermageren bevordert, waarom het dan geen kans geven?

6. Begin elke maaltijd met twee glazen water

Wie twee glazen water drinkt voor elke maaltijd raakt snel 2,5 kilo meer kwijt dan mensen die geen water drinken, blijkt uit onderzoek van Virginia Tech. Water vult de maag en wie voor elke maaltijd 2 glazen drinkt, eet al snel 75 tot 90 calorieën minder.

Drink meer water

Beautiful woman drinking water and smiling in kitchen

7. Weeg jezelf

Mensen die zich op zijn minst eens per week wegen, vermageren sneller dan mensen die dat niet doen. Wie er een gewoonte van maakt om zichzelf te wegen houdt zijn gewicht ook makkelijker op peil. Wie er kilo’s ziet bijkomen is sneller geneigd om zijn etensgewoonten en fysieke inspanningen aan te passen in functie van dat gewicht.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks