Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Danone belooft: ‘Geen ontslagen de komende drie maanden’

Logo Business AM
Business

26/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

In een interview met de Luxemburgse zender RTL maakte de topman van voedingsreus Danone bekend dat alle werknemers de komende drie maanden zeker in dienst blijven en hun loon behouden, zelfs als ze in lockdown zitten. Ook een andere gigant, Unilever, doet hetzelfde.

De Franse groep heeft wereldwijd meer dan 105.000 werknemers in dienst en die mogen voorlopig op beide oren slapen. Coronacrisis of niet, allemaal blijven ze de komende drie maanden zeker aan boord. En wie niet kan werken door lockdownmaatregelen, krijgt een volledig loon.

De regeling is afhankelijk van land tot land, maar in Frankrijk werkt het als volgt: Danone zal het verschil betalen tussen het normale loon en de technische werkloosheidsuitkering. ‘Onze personeelsleden zullen dus geen inkomensverlies lijden’, zei topman Emmanuel Faber op televisie.

Verder gaat Danone ook landbouwers en toeleveranciers ondersteunen. Het Franse bedrijf is de producent van verschillende yoghurtmerken, mineraalwater (Evian en Badoit) en babyvoeding van Nutricia en kan een beroep doen op 15.000 onderliggende bedrijven. In totaal staat er 250 miljoen euro langs de kant om de betalingstermijnen te versoepelen.

Gratis zeep

Eerder deze week raakte bekend die andere voedingsgigant Unilever eenzelfde beslissing neemt. Ook het Brits-Nederlandse bedrijf heeft een potje van 500 miljoen euro voorzien om toeleveranciers en distributeurs bij te staan. Ook doneert Unilever voor 100 miljoen euro aan zeep – het is producent van Dove en Sunlight – aan de medische sector.

Danone heeft een fabriek in Rotselaar, waar 450 werknemers werken. Tot voor kort had Unilever eveneens een vestiging in België, maar vorig jaar werd besloten om de theeproductie te centraliseren in Polen. Er werkten 126 mensen in de fabriek in Vorst.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton