Daniël Falque nieuwe topman Belgische divisie KBC

Daniël Falque (48) wordt de nieuwe topman van de Belgische divisie van de bank KBC, in opvolging van Johan Thijs. Falque staat op dit ogenblik aan het hoofd van CBC Banque, de Waalse vleugel van de financiële groep. Eerder al was bekend gemaakt dat Johan Thijs de leiding van KBC Groep zou overnemen van Jan Vanhevel. Daniel Falque startte zijn carrière bij de Belgische verzekeraar De Vaderlandsche, waarna hij in het begin van de jaren negentig overstapte naar Deutsche Bank Belgium. Bij DB Belgium werd hij ruim tien jaar geleden lid van de directie. Drie jaar geleden werd hij aangesteld tot chief executive bij CBC Banque. Daarnaast maakte KBC ook bekend dat de raad van bestuur in de toekomst nog 22 leden zal tellen. Daarmee zullen drie zetels uit de huidige raad verdwijnen. Bedoeling is om het aantal leden de volgende jaren nog verder af te bouwen. De wijzigingen worden in mei voorgelegd aan de algemene vergadering. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

GameStop duikt dieper in rode cijfers

08/12/2021 21:30

(ABM FN-Dow Jones) GameStop is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer van computerspellen.

GameStop boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 105,4 miljoen dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 18,8 miljoen dollar ofwel 0,29 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20