Czech Airlines plant al haar personeel te ontslaan

De Tsjechische nationale luchtvaartmaatschappij Czech Airlines wil een collectief ontslag aanvragen voor haar voltallige personeel. Dat schrijven verschillende Tsjechische kranten. Volgens de luchtvaartmaatschappij zelf stopt hun verhaal hier echter nog niet.

Czech Airlines (CSA) is zwaar getroffen door de coronacrisis en plant daarom alle 430 medewerkers van het bedrijf te ontslaan. Eerder deze maand werd de vraag om staatssteun van Smartwings Group, de eigenaar van het bedrijf, geweigerd. Dat brengt de luchtvaartmaatschappij in bijzonder slechte papieren.

Nochtans werden deze zomer enkele vliegverbindingen hersteld en slaagde Czech Airlines erin enkele vliegtuigen te verkopen en schulden af te lossen. Maar nu de vraag om staatssteun geweigerd wordt, ziet het ernaar uit dat het in 1923 opgerichte bedrijf haar einde nadert. Het is één van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Toch benadrukt de luchtvaartmaatschappij zelf op de Tsjechische nieuwssite Lidovky.cz dat niets definitief is. ‘We stoppen niet met operaties, het herstructureringsproces gericht op het redden van CSA gaat door. Het plan voor collectief ontslag is slechts één van de stappen in het herstructureringsplan’, aldus een woordvoerster.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20