‘Cruise naar nergens’ moet terugkeren naar Singapore door coronabesmetting

Het cruiseschip Quantum of the Seas, dat unieke cruises naar nergens organiseerde vanuit de haven van Singapore, moest een dag vroeger terugkeren naar de haven.

Cruises zijn momenteel, door de coronacrisis, zo goed als uitgesloten. Maar Royal Caribbean Cruises probeerde er toch nog het beste van te maken met de cruise naar nergens. Die vertrok vanuit de haven van Singapore, ging nergens aan land, maar gaf gasten toch kort dat cruisegevoel. Op een van die cruises, met het Quantum of the Seas-schip, is nu een coronabesmetting vastgesteld.

Quarantaine in cabine

Een 83-jarige gast meldde zich twee dagen voor het einde van de trip op de medische dienst met diarree. Zijn sneltest kwam positief terug. Een reporter van CNBC, die aan boord was van het schip, bevestigt dat iedereen sindsdien in zijn cabine moet blijven. De activiteiten op het schip zijn afgelast en het keerde een dag sneller dan voorzien terug naar de haven.

Wie aan boord van de Quantum of the Seas was, moest sowieso een tracker dragen en overal een mondmasker ophebben. Door die tracker zijn de directe contacten van de man gewaarschuwd, zij testten vooralsnog negatief.

De patiënt zelf mocht snel het schip verlaten en wordt aan land verder verzorgd. De overige reizigers mogen later op de dag naar huis. Iedereen moet wel een test afnemen, dat moest overigens ook voor het boarden.

Na veertien dagen een test

De directe contacten van de man mogen, omdat ze negatief testten, gewoon thuis verder hun activiteiten verderzetten. Ze moeten niet in quarantaine, maar krijgen over 14 dagen nog een test.

Met de cruise naar nergens probeerde Royal Caribbean toch een doorstart te geven aan een desastreus reisseizoen. Ook op een eerste cruise uit het Caraïbisch gebied, werden al vijf coronagevallen vastgesteld. Het ziet er dus niet naar uit dat de cruisesector binnenkort weer voluit mag opstarten, al geeft elk goed nieuwsje over een werkend vaccin de sector op de beurs weer een boost.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20