Cristiano Ronaldo weigert aanbod met hallucinant loon van Al Hilal uit Saoedi-Arabië

Hoewel Cristiano Ronaldo er deze zomer alles aan deed om Manchester United te verlaten, bleek geen enkele ploeg voldoende interesse te hebben om de 37-jarige aanvaller over te nemen. Maar nu zou er begin deze week toch een opvallend transfervoorstel gedaan zijn aan de Portugees. Het Saoedi-Arabische Al Hilal hoopte Ronaldo namelijk te overtuigen met een tweejarig contract dat hem maar liefst 242 miljoen euro zou opleveren.

Dat er ruis zit op de relatie tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United is al langer duidelijk. De Portugees werd een jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Over alle competities heen scoorde hij uiteindelijk wel nog steeds 24 keer in 38 wedstrijden. Toch was het bijna 15 jaar geleden dat de Portugees slechtere cijfers kon voorleggen.

Geen deal gevonden met Europese topclubs

Daarnaast eindigde Manchester United in de Premier League pas op de zesde plaats. Daardoor grijpt de ploeg naast een ticket voor de Champions League. Dat laatste zou een van de belangrijkste redenen zijn waarom Ronaldo deze zomer aanstuurde op een vertrek.

Topmakelaar Jorge Mendes sprak daardoor de voorbije maanden al zijn contacten aan. Zo onderhandelde hij onder andere met Chelsea, Bayern München, Atlético Madrid, Inter en AC Milan. Met geen van die clubs kwam het echter tot een deal. Manchester United wou namelijk nog een grote van het geld dat het een jaar geleden aan Juventus betaalde, terugzien. Daarnaast zouden ook Ronaldo’s looneisen hoog zijn. Zo zou makelaar Mendes een jaarloon van ongeveer 24 miljoen euro netto hebben gevraagd.

121 miljoen euro per jaar

De transfermarkt van de grote Europese competities is ondertussen gesloten, waardoor Ronaldo nog steeds bij Manchester United zit. Daar is zijn rol echter grotendeels gereduceerd tot die van luxe-invaller. Van die situatie hoopte Al Hilal gebruik te maken. In Saoedi-Arabië is de transfermarkt namelijk nog open tot 17 september.

Bovendien is geld voor de recordkampioen uit de Saudi Professional League geen enkel probleem. Zij deden Cristiano Ronaldo volgens Portugese media en het Spaanse Marca dan ook een wel zeer lucratief voorstel. De Portugese superster krijgt bij Al Hilal namelijk een tweejarig contract aangeboden met een jaarsalaris van 121 miljoen euro. Dat zou hem meteen (opnieuw) de best betaalde voetballer ter wereld maken met een bijna dubbel zo hoog loon als de huidige koploper Kylian Mbappé, die bij PSG zo’n 62 miljoen euro per jaar krijgt.

Nieuwe poging in januari

Eerder deze zomer deed het eveneens Saoedische Al Nassr al een poging om de Portugees binnen te halen. Cristiano Ronaldo bedankte echter telkens vriendelijk en wil voorlopig in Europa blijven. De kans is echter groot dat clubs uit het rijke Saoedi-Arabië blijven proberen de aanvaller te overtuigen. Yasser Al-Misehal, voorzitter van de Saoedische voetbalbond, liet zich tegenover The Athletic namelijk heel positief uit over een mogelijke komst van Cristiano Ronaldo naar het land.

Misschien maken de clubs in januari meer kans als er niet snel verandering komt in het bankzittersstatuut van Ronaldo bij Manchester United. Het lijkt alvast zeer waarschijnlijk dat er dan een nieuwe poging zal komen vanuit Saoedi-Arabië.

Meer