Creatieve manier om je schuld af te bouwen

Wanneer het tijd is geworden om je schulden voor eens en voor altijd af te lossen en voortaan schuldenvrij door het leven te gaan, dan kunnen wij je de helpende hand bieden. Hieronder hebben we namelijk een aantal ideeën voor je verzameld die je kunnen helpen om zuiniger te gaan leven en op die manier sneller uit de schulden te geraken.

Organiseer een garageverkoop

Door allerlei onnodige spullen in en rondom je huis te blijven bewaren, zul je alleen maar langer uitstellen om van deze rommel klinkende munt te maken. Wanneer je echter al je ongebruikte, maar nog bruikbare, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen en meubels bijeen zoekt, dan kun je zonder al te veel problemen een garageverkoop gaan houden. De opbrengst van een dergelijke verkoop kan je immers weer een stapje dichterbij een schuldenvrij leven brengen. Indien je echter waardevolle spullen wilt gaan verkopen, dan kun je deze in de regel beter aanbieden op een verkoopwebsite als Ebay of ermee adverteren in de koopjesrubriek van je lokale krant.

Spaar je wisselgeld

Door elke dag, of elke week, al je wisselgeld in een speciaal potje te stoppen, heb je meestal al snel een aardig bedrag bij elkaar gespaard. Dit geld kun je dan ook prima aanwenden om een deel van een openstaande schuld af te lossen en op die manier sneller een schuldenvrij leven te gaan lijden. Door steeds een stukje van je schuld af te betalen als je wisselgeldpotje vol is, zal je totale schuldenlast sneller afnemen zonder dat je dit echt voelt in je portemonnee. Vaak gaat het immers om erg kleine bedragen die je nauwelijks zult missen.

Kortingbonnen gebruiken voor besparingen

Het inwisselen van kortingsbonnen als je boodschappen gaat doen, kan je doorgaans flink wat geld besparen op producten die je toch regelmatig nodig hebt. Daarnaast kan dit een geweldige manier zijn om je schulden versneld af te lossen. Je kunt er immers een soort sport van maken om zoveel mogelijk korting binnen te slepen door kortingsbonnen te gebruiken als je je plaatselijke supermarkt gaat bezoeken. Je inspanningen zullen over het algemeen goed worden beloond en het geld dat je op deze manier over weet te houden, is uitstekend te gebruiken om sneller een schuldenvrij leven te kunnen leiden.

Doe klusjes zelf in plaats van er een ander voor te betalen

Op het moment dat je iemand inhuurt om bijvoorbeeld je gras te maaien of je huis schoon te huren, dan kun je flink wat geld in je eigen zak houden door dergelijke karwitjes zelf op te knappen. Zelfs als je maar een paar van dit soort taken zelf uit gaat voeren, en er dus niet een ander voor hoeft et betalen, dan kun je meestal al behoorlijk wat geld besparen. Het geld wat je op deze manier bespaart en vervolgens aan jezelf uit zou betalen, kan prima aan worden gewend om je schulden af te lossen.

Deel je mening voor een financiële vergoeding

Indien je het leuk vindt om regelmatig je mening te geven en/of nieuwe producten of diensten uit te proberen, dan kun je hier vandaag de dag behoorlijk wat geld mee verdienen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je aan te melden bij websites die betaalde (online-, persoonlijke- of telefonische) enquêtes of tests uitvoeren. Een groot voordeel van deze manier van geld verdienen, is dat je zelf kunt bepalen aan hoeveel onderzoeken je deelneemt en op welke momenten dit je het beste uitkomt. Het geld dat deze onderzoeken je opleveren, kun je vervolgens gemakkelijk doorsluizen naar een schuldeiser en zo weer een stukje van je openstaande schulden afknabbelen.

Financiële schenkingen als extra aflossing gebruiken

Indien er iemand in je omgeving is die je zo nu en dan een financiële schenking doet (al is deze nog zo gering), dan kun je dit geld eveneens prima inzetten om eerder je schulden af te hebben gelost. Door elke schenking die er wordt gedaan, zal immers je totale schuldenlast naar beneden bij worden gesteld.

Verdien geld met je talenten

Hobby’s zijn over het algemeen behoorlijke geldslurpers omdat je er doorgaans alleen maar geld aan uit dient te geven. Hier kun je echter verandering in brengen door een lijst op te stellen van alle dingen waar je goed in bent of waar je zelf in uitblinkt. Vervolgens kun je gaan brainstormen over de manieren waarop je een hobby of ander talent om kunt zetten in een bron van inkomsten. Wellicht ben je goed in breien en kun je wat geld verdienen door breilessen te gaan geven, kun je in je vrije tijd tegen betaling tuinen ontwerpen en aan gaan leggen of je talenkennis gebruiken om wat extra euro’s in het laatje te brengen. Iedereen heeft vast wel een talent waar wat geld mee verdiend kan worden. De inkomsten die je op die manier genereert, kun je dan weer gaan gebruiken om afbetalingen te doen en zo eerder aan je schuldenvrije leven te beginnen.

Financiële meevallers gebruiken als extra aflossing van schulden

Zo nu en dan heeft vrijwel iedereen wel eens te maken met een financiële meevaller, of het nu gaat om een bonus op het werk, een belastingaangifte die gunstig uitvalt of iets heel anders, in alle gevallen kun je deze bonus aanwenden om extra schuldaflossingen te doen en zo het bedrag van je totale schuldenlast steeds weer wat naar beneden bij te stellen.

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20