Corvette kondigt elektrische auto aan, maar blijft er geheimzinnig over

Corvette lanceert een elektrische auto, maar z’n aankondiging is gehuld in een waas van mysterie. Zal de eerste versie een soort hybride zijn? Indien ja, welk soort hybride? In welk jaar wordt het volledig elektrische model uitgebracht?

Een nieuwe episode in de reeks van supercars die elektrische versies uitbrengen. Na verschillende Italiaanse en Britse merken is het nu de beurt aan een emblematisch Amerikaans model: de Corvette, van het merk Chevrolet van de groep General Motors (GM).

Het eerste “geëlektrificeerde” model zal volgend jaar worden geproduceerd, vertelde GM-voorzitter Mark Reuss maandag aan CNBC. Hij heeft echter niet gespecificeerd of dit model een traditionele hybride of een plug-in hybride zal zijn. Hij heeft ook niet gezegd wanneer het volledig elektrische model beschikbaar zal zijn. Net als Lamborghini zal het merk modellen met verbrandingsmotoren willen blijven produceren. Vanaf 2035 zal het echter anders moeten, omdat GM dan alleen nog maar elektrische modellen wil verkopen.

Elektrificatie van de vloot

In de VS vordert de elektrificatie van het wagenpark geleidelijk. De markt wordt gedomineerd door Tesla, maar ook andere merken willen een graantje meepikken. Joe Biden – zelf Corvette-eigenaar trouwens – aarzelt niet om merken te feliciteren met hun inspanningen (terwijl hij Tesla meestal niet vermeldt).

Wall Street oefent ook druk uit op de merken om elektrische modellen te produceren. Om zijn wagenpark te elektrificeren, steekt GM de hand in de portemonnee: er is een enveloppe van 35 miljard dollar gepland. Het geld zal worden geïnvesteerd tussen nu en 2025, wanneer het merk 30 nieuwe elektrische voertuigen op de weg wil hebben.

(am, lb)

Meer