Corrupte campagneleider van Trump mag gevangenis verlaten

Paul Manafort, De voormalige campagneleider van Donald Trump, mocht woensdag de gevangenis verlaten. Eerder raakte bekend dat twee andere gedetineerden uit de entourage van Trump ook hun strafmaat zagen versoepelen, of zelfs vrijuit gingen. 

Manafort mag zijn straf voorlopig uitzitten in huisarrest, omdat hij gezien zijn leeftijd een verhoogd risico loopt in het geval van een besmetting met het coronavirus. Dat meldt zijn advocaat aan The New York Times. 

De voormalige politieke consultant werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar voor financiële fraude en clandestiene lobbying. De feiten dateren uit de tijd toen hij nog adviseur was voor een corrupte Oekraïense politicus. De veroordeling kwam voort uit het onderzoek van Speciaal Aanklager Robert Mueller die de banden tussen de presidentscampagne van Trump en Rusland onderzocht. 

Begin deze week kreeg een andere spilfiguur in het ‘Rusland-onderzoek’, Trumps voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn, te horen dat hij vrijuit ging. De ex-militair had nochtans twee keer schuldig gepleit voor meineed. 

Een tijdje geleden werd ook de gevangenisstraf van Michael D. Cohen, de persoonlijke advocaat van Trump, omgezet in huisarrest. Cohen moet drie jaar zitten wegens schending van de wet op campagnefinanciering. Met campagnegeld betaalde hij namelijk zwijggeld aan twee vrouwen die beweerden intieme affaires gehad te hebben met de toenmalige presidentskandidaat Trump. 

Cohen zou momenteel wel nog in quarantaine in de gevangenis zitten volgens The New York Times. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20