Coronazorgen duwen Bel20 stevig in het rood

De beleggers lijken minder zeker te zijn dat we de komende maanden de coronacrisis te boven zullen komen. De Bel20 heeft één van zijn slechtste beursdagen van de afgelopen drie maanden achter de rug.

De vertraagde uitrol van de coronavaccins en de varianten van het coronavirus baren de beleggers zorgen. De afgelopen maanden zag het er naar uit dat de beleggers er alle vertrouwen in hadden dat we aan de vooravond van economische herstel stonden, maar de gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben dat vertrouwen een stevige deuk gegeven.

Rode beursdag

De Bel20 sluit de beursdag 2,1 procent in het rood af. Woensdagnamiddag stond de Belgische sterindex even meer dan 3 procent in de min. Daarmee was het één van de slechtste beursdagen voor de index van de afgelopen drie maanden.

De grootste verliezers in de Belgische sterindex waren ING en Argen-X. De aandelen van die twee bedrijven verloren respectievelijk 3,7 en 4,3 procent.

Proximus daarentegen kon de beursdag stevig in het groen afsluiten. Het aandeel van het telecombedrijf ging er 3,1 procent op vooruit. Ook Barco en Colruyt kwamen zonder kleerscheuren uit de bloedrode beursdag. Zij wonnen respectievelijk 1,65 en 1,55 procent.

Op de brede markt was Smartphoto Group één van de winnaars. Het aandeel deed er 0,7 procent bij nadat KBC Securities het koersdoel voor het bedrijf heeft verhoogd van 26 naar 35 euro.

Ook Europa kleurt rood

Ook de Eurostoxx50 heeft de beursdag in mineur afgesloten. De Europese index verloor 1,6 procent.

Het aandeel van AstraZeneca nam een duik van 2,2 procent. Het bedrijf reageerde vandaag op onder meer de berichten dat het dosissen van het coronavaccin verkoopt aan de hoogste bieders. ‘Suggereren dat we aan andere landen verkopen om meer geld te verdienen, is fout omdat we nergens winst maken. Dat is de afspraak die we hebben met Oxford University: het is een project zonder winstoogmerk’, zei de CEO Pascal Soriot.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20