Coronavirusvarianten: kunnen er nieuwe, gevaarlijke ontstaan ​​bij huisdieren?

Wat als SARS-CoV-2 zich ongemerkt bij dieren zou kunnen repliceren en muteren? Kunnen er nieuwe varianten ontstaan ​​die mensen opnieuw kunnen infecteren en meer ravage kunnen aanrichten?

Waarom is dit belangrijk?

Er is ondertussen voldoende bewijs dat SARS-CoV-2 – het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt – van mensen op andere dieren kan overgaan. Dit fenomeen staat bekend als spillback. Het virus kan verschillende soorten besmetten, van hamsters tot gorilla's.

De overgrote meerderheid van die dieren wordt niet zo ernstig ziek van een coronavirusinfectie als mensen. Bovendien zijn er op dit moment zeer weinig gedocumenteerde gevallen van dieren die de infectie vervolgens weer op de mens overdragen. Maar er is wel een nieuwe zorg: wat als SARS-CoV-2 zich ongemerkt bij dieren zou kunnen repliceren en muteren? Kunnen er nieuwe varianten ontstaan ​​die mensen opnieuw kunnen infecteren en meer ravage kunnen aanrichten?

SARS-CoV-2 heeft zich tijde

Dit is een premium-artikel.
U kan een maand lang gratis onze premium-artikels lezen door u hier te registreren.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium-artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20