Coronavirus: alle cijfers dalen verder

Alle cijfers waarmee de corona-epidemie in ons land beschreven wordt, blijven dalen. Het is nu de tweede dag op rij dat zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal besmettingen én het aantal overlijdens door Covid-19 daalt.

Volgens de meest recente cijfers van Sciensano zijn de voorbije week dagelijks gemiddeld 118 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen beland. Da’s een daling met 7 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Toen sprak het gezondheidsinstituut over gemiddeld 159 opnames per dag.

In totaal liggen nu 1.601 coronapatiënten in het ziekenhuis. 312 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 170 mensen hebben beademing nodig.

Besmettingen

Dagelijks krijgen gemiddeld 1.786 landgenoten te horen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Da’s een daling met 19 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Toen sprak Sciensano over gemiddeld 2.204 nieuwe besmettingen per dag.


Die daling kan voor een stuk verklaard worden doordat ook het aantal afgenomen coronatests verminderd is. In een week tijd gaat het om een daling van 7 procent. Die kan dan weer verklaard worden door de afkoelingsweek. Leerlingen uit het secundair onderwijs volgden de week voor de krokusvakantie van thuis uit les, waardoor er op scholen veel minder werd getest.

Overlijdens

Ook het aantal overlijdens daalt, met zo’n 9 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Elke dag sterven nu gemiddeld 38 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. In totaal staat die trieste teller nu al op 21.750 doden.

Vaccinaties

In totaal hebben nu al meer dan 370.000 landgenoten (370.019 om precies te zijn) een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Da’s 4,01 procent van de volwassen bevolking. Een kleine 204.000 Belgen (203.755 om precies te zijn) zijn al volledig gevaccineerd. Da’s 2,21 procent van de Belgen ouder dan 18.

Meer