Coronacijfers dalen verder: nog 900 mensen op intensieve zorgen

De coronacijfers in ons land blijven dalen. Zo blijkt uit de nieuwe cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Hoewel er nu al langer dan een week opnieuw mensen zonder symptomen getest mogen worden, blijft het aantal nieuwe besmettingen licht dalen.

De daling van de coronacijfers van de afgelopen weken blijft zich ook nu verder zetten. Zo duikt de positiviteitsratio in ons land voor de eerste keer in bijna twee maanden tijd opnieuw onder de 10 procent.

Ziekenhuisopnames

Zo worden er op dit moment dagelijks gemiddeld 217 patiënten opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat is 26 procent minder dan een week eerder. Er lagen gisteren 4.027 mensen in het ziekenhuis. Dat zijn er iets meer dan een dag eerder maar dat is te verklaren door het feit dat er op zondag minder ziekenhuisopnames gebeuren dan op maandag.

Van die 4.027 lagen er exact 900 patiënten op de afdelingen intensieve zorgen. Het is van eind oktober geleden dat er 900 mensen op die afdeling lagen. Tijdens de voorlopige piek op 9 november lagen er 1.474 mensen op de afdelingen intensieve zorgen in ons land.

Ook het aantal overlijdens neemt af. Dat ligt nu op gemiddeld 127 per dag, wat een daling met 27 procent betekent. In totaal overleden er in ons land nu 16.645 aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Positiviteitsration onder 10 procent

Het gemiddelde aantal besmettingen in ons land daalt naar gemiddeld 2.323 per dag. Dat is een daling met 31 procent. Dit is opmerkelijk aangezien er sinds 23 november opnieuw meer testen afgenomen worden. Sinds die dag mogen er opnieuw mensen zonder symptomen een coronatest laten afnemen. Daardoor blijft het gemiddelde aantal afgenomen test per dag nu rond de 28.000 schommelen.

De positiviteitsratio in ons land ligt nu op 9,92 procent. Dat betekent dat van het totale aantal testen dat afgenomen werd in ons land, 9,92 procent – en dus minder dan één op de tien – positief blijkt te zijn. Het is geleden van 7 oktober dat dit cijfer nog onder de 10 procent lag. Tijdens de piek eind oktober lag dit cijfer nog op 29,16 procent. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt de epidemie als ‘onder controle’ wanneer dit cijfer op 5 procent of lager ligt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20