Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 23 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Coronacijfers blijven stijgen: gemiddeld 1.541 besmettingen per dag

Logo Business AM
Coronacrisis

26/09/2020 | Ulrike Vandamme | 2 min leestijd

Robin/Abacapress

De afgelopen zeven dagen is het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames gaat de laatste dagen sterk vooruit. Het gemiddelde aantal overlijdens neemt ook licht toe, maar blijft relatief stabiel.

De cijfers met betrekking tot het coronavirus blijven stijgen. Nadat het eerst enkel ging om een stijging in het aantal besmettingen en de cijfers van ziekenhuisopnames en overlijdens stabiel bleven, stijgen deze cijfers nu ook (licht) mee.

Gemiddeld 1.541 nieuwe besmettingen per dag

Tijdens de afgelopen periode van zeven dagen, van 16 tot 22 september, werden er dagelijks gemiddeld 1.540,7 (afgerond 1.541) nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 40 procent vergeleken met een week eerder.

Het laatste gekende dagcijfer is dat van dinsdag 22 september. Toen werden er in totaal 1.849 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat zijn er iets minder dan een dag eerder. Op maandag 21 september werden er namelijk meer dan 2.000 besmettingen vastgesteld. Maar dit kan ermee te maken hebben dat veel mensen wachten tot na het weekend om naar de dokter te gaan bij ziekteverschijnselen. Op zondag 20 september werden er daardoor ook amper 455 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Ziekenhuisopnames en overlijdens

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt nu ook al enkele dagen sterker. Op dit moment gaat het om gemiddeld 65 opnames per dag. Dat is 23 procent meer dan een week geleden. In totaal liggen er op dit moment 620 mensen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Een week geleden waren dat er nog maar net 400. Op de afdeling intensieve zorg zijn op dit moment 109 bedden ingenomen door coronapatiënten, dat zijn er vier meer dan gisteren.

Het aantal overlijdens blijft relatief stabiel met gemiddeld 3,3 per dag. Dat is een stijging met 0,6 procent vergeleken bij vorige week. In totaal zijn er in ons land al 9.969 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks