Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames stagneert, besmettingscijfers dalen verder

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen stagneert en blijft dus hetzelfde ten opzichte van een week eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. 

Terwijl het aantal ziekenhuisopnames in ons land stagneert, zet de dalende trend van het aantal nieuwe coronabesmettingen zich voort. Ook de ziekenhuisbezetting daalt opnieuw licht, al liggen er wel nog steeds meer dan 900 patiënten op intensieve zorg

Gemiddeld 3.452 nieuwe besmettingen per dag (-19 procent)

In de week van 4 tot en met 10 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.452 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een daling met 19 procent in vergelijking met een week eerder. 

Op dit moment worden er elke dag wel gemiddeld 41.066 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 31 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,5 procent en daarmee 1,5 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 256,7 ziekenhuisopnames per dag (0 procent)

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 256,7 patiënten met Covid-19 opgenomen onze ziekenhuizen. Dat is geen stijging of daling ten opzichte van een week eerder. Of de stagnatie ook zal aanhouden, is nog niet duidelijk. 

Ook het aantal patiënten in de ziekenhuizen daalt weer heel licht. Er lagen gisteren 3.127 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus, een lichte daling met 1 procent. 945 mensen liggen op de afdeling intensieve zorg. Dat zijn er 26 meer dan een dag eerder. 

Gemiddeld 43,4 overlijdens per dag (+24,1 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 43,4 patiënten aan een coronabesmetting in ons land. Dat is 24,1 procent meer dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.566 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen 1.925.956 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 21 procent van de bevolking ouder dan 18 en 16,8 procent van de volledige bevolking. 631.448 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,9 procent van de volwassenen in ons land en 5,5 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen. (wdm)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20