Coronacijfers: Lichte daling houdt aan

Corona Belgie
AP Photo/Francisco Seco (via Isopix)

In de nieuwste data op het dashboard van Sciensano is te zien dat alle cijfers in verband met het coronavirus licht blijven dalen. Het gaat om lichte dalingen in het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens. Vandaag zit de paaspauze erop en openen de scholen opnieuw hun deuren.

De daling van de cijfers in verband met het coronavirus in ons land zet zich verder. Het gaat overal om lichte dalingen. De positiviteitsratio, het percentage coronatesten dat positief blijkt te zijn, neemt wel nog steeds toe.

Gemiddeld 3.529 nieuwe besmettingen per dag (-1 procent)

In de week van 9 tot en met 15 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.529 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 1 procent vergeleken bij een week eerder. Gisteren ging het om een stijging met 1 procent

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 40.729,1 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 10 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,9 procent en daarmee 1 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 234,4 ziekenhuisopnames per dag (-8 procent)

Ook bij de ziekenhuisopnames is een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 7 procent naar gemiddeld 234,4 per dag. Gisteren ging het hier nog om een daling met 6 procent.

Er lagen gisteren 3.000 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 89 meer dan een dag eerder. 933 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 9 meer dan een dag eerder. 555 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 38,9 overlijdens per dag (-9,6 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 38,9 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 9,6 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.747 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 2.260.513 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 24,6 procent van de bevolking ouder dan 18 en 19,7 procent van de volledige bevolking. 704.248 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 7,6 procent van de volwassenen in ons land en 6,1 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

(jvdh)