Coronabesmetting bij onderaannemer Carrefour, personeel voert actie

De werknemers van een logistiek magazijn in Nijvel, dat werkt voor supermarktketen Carrefour, voeren actie nadat een collega besmet is geraakt met het coronavirus. Dat melden de vakbonden. Er wordt niet gestaakt, maar er zullen vanaf zondag geen overuren meer worden gepresteerd.

De bonden klagen aan dat er in het depot veel zieken zijn, met veel overuren als gevolg in vaak moeilijke omstandigheden. Daarbij komt nu een bevestigd geval van besmetting met het coronavirus. Dat leidt tot ongerustheid.

De werknemers staken niet, maar ze weigeren vanaf zondagavond overuren te doen. Ze vragen ook om prioriteit te geven aan het opnieuw ordenen en desinfecteren van het depot.

Betere werkomstandigheden

Het personeel vraagt bovendien meer koopkracht. Als onderaannemer komt het bedrijf immers niet in aanmerking voor het akkoord dat binnen Carrefour is onderhandeld om de werknemers te belonen voor de geleverde prestaties. Ze eisen ook betere werkomstandigheden.

Als er niets verandert, zullen werknemers geen leveringen meer ontvangen of laden en prioriteit geven aan essentiële goederenpakketten, waarschuwen ze.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20