Corona kostte toeristische sector al 390 miljard

Het verlies voor de toeristische sector als gevolg van de coronapandemie kwam in de eerste jaarhelft uit op 390 miljard euro. Dat berekende de wereldtoerisme-organisatie (UNWTO).

Het aantal internationale toeristen zakte met 65 procent in de eerste zes maanden doordat grenzen werden gesloten en reisbeperkingen werden opgelegd. De impact van de coronapandemie is daarmee ‘ongezien’ en vijf keer groter dan die van de financiële crisis van 2008, aldus de UNWTO.

‘Miljoenen mensen zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van deze sector’, waarschuwde UNWTO-secretaris-generaal Zurab Pololikashvili in het persbericht.

Volgens het VN-orgaan suggereert de evolutie van het toerisme in augustus ‘een daling van de vraag met bijna 70 procent’ voor heel 2020. Tijdens de zomer hebben namelijk verschillende regio’s, waaronder Europa, een heropleving van de virusuitbraak doorgemaakt. Dat leidde tot verdere beperkingen voor reizigers.

‘De terugkeer naar het niveau van 2019 in termen van aankomsten van toeristen zal tussen de twee en vier jaar duren’, voegde UNWTO eraan toe. Dat lijkt nog een optimistische prognose, steeds meer experts zeggen dat het globale toerisme nooit meer hetzelfde zal zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20