Alle coronacijfers blijven dalen: minder dan 200 ziekenhuisopnames per dag

Corona België
Isopix

Alle parameters die gebruikt worden om de coronacrisis in ons land te beschrijven, blijven dalen. Zo werden de voorbije week gemiddeld 187 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een daling met 24 procent in vergelijking met een week eerder.

Tegelijk mochten 281 Covid-patiënten het ziekenhuis verlaten. Dat brengt het totaal op 3.348 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. 789 van hen liggen op intensieve zorgen, 516 mensen worden beademd. In totaal zijn in ons land nu al 43.274 mensen in het ziekenhuis beland door het coronavirus.

Gemiddeld 115 overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens per dag is met 21 procent gedaald, tot 115. Dat zijn cijfers van de week van 25 november tot 1 december. De totale dodentol in ons land staat nu op 17.142.

Elke dag bijna 2.200 nieuwe besmettingen

Elke dag komen er nu gemiddeld 2.178 nieuwe besmettingen bij. Da’s een daling met 14 procent in vergelijking met een week eerder. Sinds het begin van de pandemie raakten in ons land al zeker 587.439 mensen besmet.

De laatst bekende dagcijfers dateren van vier dagen geleden, 1 december. Toen kwamen er 2.630 besmettingen bij.

Bijna 30.000 testen per dag

De voorbije week werden elke dag gemiddeld 29.653 coronatesten uitgevoerd. Dat aantal is opnieuw gestegen, want sinds 23 november kunnen opnieuw ook mensen zonder symptomen getest worden. Sinds het begin van de pandemie zijn al meer dan zes miljoen coronatesten afgelegd.

Doordat ook mensen zonder symptomen zich kunnen laten testen, is de positiviteitsratio verder gezakt. Da’s het aantal positieve testen in vergelijking met het totale aantal afgenomen testen. Momenteel bedraagt dat 9 procent.

Als die ratio nog een beetje verder zakt, tot 5 procent, spreekt Wereldgezondheidsorganisatie WHO van een epidemie die onder controle is. De Belgische regering wil dat de verhouding minder dan 3 procent bedraagt, vooraleer ze de maatregelen versoepelt.