Continental Foods op zoek naar nieuwe eigenaar

Het investeringsfonds CVC Capital wil voedingsproducent Continental Foods uit Puurs verkopen. Aan de zakenbanken UBS en Messier Maris is de opdracht gegeven om potentiële overnemers te vinden.

Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Gehoopt zou worden om voor Continental Foods – het moederbedrijf van merken zoals Devos & Lemmens, Oxo en Royco – tegen eind dit jaar een nieuwe eigenaar te kunnen vinden. CVC Capital nam Continental Foods vier jaar geleden van de Amerikaanse groep Campbell Soup over voor een bedrag van 400 miljoen euro, maar zou het bedrijf nu voor een bedrag van ongeveer 1 miljard euro willen verkopen. Continental Foods heeft activiteiten in België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 405 miljoen euro en boekte een winst van 81 miljoen euro. De onderneming heeft een duizendtal werknemers.

Aziatische interesse

Verwacht wordt dat een aantal sectorgenoten interesse in een overname zullen tonen. Tegenover de krant De Tijd benadrukten waarnemers dat onder meer een aantal Aziatische groepen mogelijk belangstelling zouden kunnen laten blijken. Door de overname van het Belgische bedrijf kan immers op een eenvoudige manier een sterke positie op de Europese markt worden uitgebouwd. Ook wordt gewag gemaakt van een mogelijke interesse van andere investeringsgroepen. Daarbij wordt door een aantal partijen gewezen op onder meer 3G Capital, het investeringsfonds van de Braziliaanse aandeelhouders van AB InBev, dat onder meer ook al Kraft Heinz in portefeuille heeft. Volgens andere bronnen is Continental Foods echter te klein om interesse van 3G Capital te wekken. CVC Capital heeft de voorbije jaren meer dan 200 miljoen euro dividenden uit Continental Foods ontvangen. De investeringsgroep heeft ook het Belgische omheiningsbedrijf Betafence in portefeuille. Die onderneming is eveneens te koop gesteld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20