Colruyt sluit alle winkels op zaterdag 2 januari: ‘Personeel heeft extra dag verlof verdiend’

Colruyt kent zijn werknemers een extra betaalde verlofdag toe op 2 januari 2021, ‘om hen te bedanken voor hun uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar’. Daardoor blijven die dag meer dan 500 winkels van de groep dicht, meldt de groep in een persbericht.

Volgens Colruyt vragen uitzonderlijke omstandigheden om uitzonderlijke maatregelen. Om de werknemers van de hele groep – dus ook Okay, Collect&Go, Bio-Planet, Cru, Dreamland en Fiets! – te bedanken voor hun onafgebroken inzet tijdens de coronacrisis, krijgen ze een extra verlofdag. ‘Zo kunnen we onze collega’s van de winkels laten genieten van een extra moment met hun gezin, om zo het intense jaar 2020 af te sluiten en het nieuwe jaar vol energie aan te vatten’, zegt CEO Jef Colruyt.

Door de beslissing blijven op zaterdag 2 januari meer dan 500 winkels en afhaalpunten van Colruyt Group dicht. De zelfstandige zaken van de Spar-winkels blijven wel open op 2 en 3 januari. Ook de Cru-markten openen hun deuren op zondag 3 januari.

De retailer zet intussen alles in het werk om de eindejaarsperiode zo vlot mogelijk te laten verlopen, maar verwacht wel de traditionele drukte. De teams van Collect&Go zijn erop georganiseerd om een groter aantal bestellingen te kunnen verwerken. De groep vraagt haar klanten ook om zo veilig mogelijk te blijven winkelen en roept hen op om via de MyColruyt-app te kijken wat de piekuren zijn in hun vertrouwde winkel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20