Colruyt en Coca-Cola leggen het bij: alle producten binnenkort weer beschikbaar

Supermarktketen Colruyt en frisdrankreus Coca-Cola zijn het eens geraakt over commerciële voorwaarden. Dat heeft het bedrijf vrijdag bevestigd aan het persagentschap Belga.

Begin dit jaar begonnen de jaarlijkse onderhandelingen over de inkoopprijzen van de producten. Omdat een akkoord uitbleef, besloot Colruyt een aantal producten te bannen. In februari waren enkele formaten van gewone Cola, Cola Light en Cola Zero een tijdlang niet beschikbaar. Ook het energiedrankje Monster was niet in alle Colruyt-winkels te vinden.

Eind augustus werd een akkoord gesloten, bevestigt een woordvoerster van Colruyt. Alle producten van Coca-Cola zullen de komende tijd dus weer beschikbaar worden. Maar wanneer dat precies zal zijn, kan verschillen van winkel tot winkel én naargelang de werking van de logistieke keten.

Beide partijen zijn niet aan hun proefstuk toe. Coca-Cola werd eerder al in de ban geslagen door Intermarché in Frankrijk en Edeka in Duitsland. Eind januari haalde Colruyt dan weer Douwe Egberts-koffie uit zijn assortiment door een ander prijzenconflict met moedergroep Jacobs Douwe Egberts.

Colruyt, dat altijd de laagste prijs garandeert, heeft moeite om zijn winstmarges op peil te houden. Aangezien het telkens onder de prijs van zijn concurrenten moet gaan, heeft het bedrijf weinig speling. Daarom probeert het bedrijf altijd op vlak van prijzen het onderste uit de kan te halen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20