CEO van ’s werelds eerste beursgenoteerde cryptobeurs houdt opmerkelijk pleidooi: “Strengere regels voor gecentraliseerde spelers”

Coinbase-topman Brian Armstrong staat open voor meer regulering, maar wil ook dat gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) buiten schot blijven.

Waarom is dit belangrijk?

Door een strengere aanpak van gecentraliseerde actoren in de crypto-industrie te propageren, pleit Armstrong ogenschijnlijk tegen de eigen winkel. Zijn Coinbase is namelijk een gecentraliseerde crypto exchange: een site of app waar mensen cryptomunten en tokens kunnen kopen, verkopen of verhandelen; het bedrijf achter het handelsplatform treedt daarbij op als tussenpersoon.

In het nieuws: Lijvig pamflet ten gunste van strengere regels voor... het eigen bedrijf, op de site van Coinbase.

  • De CEO van de cryptobeurs zegt in een vandaag gepubliceerde blogpost, waarover Cointelegraph bericht, dat toezichthouders kunnen helpen om “het vertrouwen in de sector te herstellen”, in het licht van het nazinderende FTX-fiasco.
  • Armstrong schrijft dat er "extra controles" voor de transparantie nodig zijn bij gecentraliseerde actoren, omdat de menselijke factor er grot
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20