Coens en De Crem overtreden coronaregels met lunch in hotelrestaurant

CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden dit weekend betrapt op een lunch in het restaurant van een hotel. Op zich niets mis mee, ware het niet dat die restaurants alleen mogen gebruikt worden door wie er overnacht. En dat was geen één van de twee van plan.

Het was de Twitteraar Jeroen Smets die het duo opmerkte en een foto op het sociale medium postte. Het is niet bevorderend voor de motivatie van de bevolking om coronamaatregelen te volgen als politici die de maatregelen maken ze zelf niet naleven.

Coens is als CD&V-voorzitter baas van een regeringspartij en hij keurde dus mee de huidige maatregelen goed, De Crem was in de vorige regering nog minister van Binnenlandse Zaken en kwam er dus rechtstreeks mee in contact.

‘Zal niet meer gebeuren’

Coens neemt de schuld op zich. ‘Het was compleet fout en zal niet meer gebeuren’, zegt hij in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. ‘Het hotel ligt vlak naast ons hoofdkwartier en was leeg, maar dat neemt niet weg dat het etentje niet had mogen plaatsvinden. Dit is een les voor mij. Politici moeten zich aan de regels houden en zelfs nog strenger zijn voor zichzelf dan voor anderen.’

Sinds vorige week maandag zijn alle cafés en restaurants in ons land gesloten, maar hotelrestaurants mogen openblijven voor gasten die daar verblijven omdat het anders moeilijk wordt om eten te vinden. Wie er niet overnacht, heeft daar dus niets te zoeken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20