Code oranje vervroegd naar middernacht: studenten krijgen feestnacht cadeau

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft aangekondigd dat de maatregelen van code oranje vervroegd ingaan vanaf middernacht.

Oorspronkelijk stond de overgang naar code oranje gepland op vrijdagochtend om 5 uur ’s morgens. Vanuit verschillende studentensteden zoals Gent klonk echter kritiek. Donderdag is een traditionele feestavond onder de studenten, de horeca in de studentensteden kondigden daarom al aan dat ze zich niet te veel van het sluitingsuur zouden aantrekken donderdagavond.

“Het is absurd om de regels om 5 uur morgenochtend te laten ingaan, terwijl we weten dat studenten vanavond al willen feesten”, zegt minister Verlinden aan Het Laatste Nieuws.

Vanaf deze nacht zal het sluitingsuur voor horeca dus wegvallen. Het zal voor klanten ook niet meer nodig zijn om na middernacht een mondmasker te dragen. Het Covid Safe Ticket blijft wel nog verplicht. Kinderen tussen 6 en 12 jaar moeten wel nog tot zaterdag wachten vooraleer de mondmaskerplicht op de lagere school wegvalt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20