La Poste weigert nog te leveren in sommige Parijse buurten: te gevaarlijk

Chronopost, het pakjesbedrijf dat eigendom is van het Franse La Poste, levert niet langer in bepaalde wijken van de Parijse voorstad Saint-Denis. Volgens het bedrijf kan de veiligheid van de chauffeurs in sommige buurten niet langer worden gegarandeerd.

Saint-Denis was ooit een sterk geïndustrialiseerde voorstad, maar kreeg door het verval van de industrie in de 20e eeuw steeds meer te maken met kansarmoede en criminaliteit. De Franse regering probeerde die trend o.a. om te keren met de bouw van het bekende voetbalstadion Stade de France.

“De risico’s die bestaan zijn alles behalve denkbeeldig”

Nadat verschillende bewoners van de betrokken wijken bij Chronopost hadden geklaagd, liet de CEO van het bedrijf weten dat ze hun colli’s voortaan bij het kantoor van Chronopost in Saint-Denis kunnen ophalen, op ruim 3 km afstand van de betrokken zones.

“Ons bedrijf en onze chauffeurs kunnen de realiteit op het terrein niet negeren. De risico’s die bestaan zijn alles behalve denkbeeldig.”

Die beslissing werd genomen nadat een van de chauffeurs van het bedrijf in januari op straat was aangevallen en een deel van zijn colli’s had moeten afgeven. Het bedrijf maakt melding van een toename van 40% van gewelddadige incidenten op Frans grondgebied waarmee zijn chauffeurs geconfronteerd werden. De cijfers hebben betrekking op de periode 2015 tot 2017. In de regio ÃŽle-de-France, waartoe Parijs behoort, stijgt dat zelfs tot 60%. In totaal werden in 2016 ruim 51 chauffeurs van Chronopost op gewelddadige manier van colli’s bestolen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20