Christelijk adoptiebureau in de VS laat holebi’s toe: ‘Kinderen helpen mag niet omstreden zijn’

Bethany Christian Services, een van de grootste christelijke pleeg- en adoptieorganisaties in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat het met onmiddellijke ingang diensten gaat verlenen aan LHBT-ouders (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender). 

De beslissing komt er nadat steeds meer Amerikaanse steden en staten dergelijke organisaties onder druk zetten om LHBT’ers te aanvaarden om niet het risico te lopen om overheidscontracten mis te lopen. 

‘Iedereen welkom’

Bethany Christian Services, dat in 2019 ruim 1.100 adopties verzorgde en 3.406 kinderen in pleeggezinnen plaatste, kondigde de beslissing aan in een e-mail aan de ongeveer 1.500 personeelsleden. 

‘We zullen nu met de liefde en het mededogen van Jezus onze diensten aanbieden aan de verschillende soorten gezinnen die er vandaag de dag in de wereld zijn’, schreef CEO Chris Palusky. ‘We kiezen voor een ‘alle hens aan dek’-benadering waarbij iedereen welkom is.’

Eerder verwees het pleeg- en adoptiebureau openlijk homoseksuele pleegouders en adoptieouders in de meeste staten door naar andere organisaties. Sinds 2007 luidde het standpunt van Bethany: ‘Gods ontwerp voor het gezin is een overeenkomst en een levenslang huwelijk van één man en één vrouw’, schrijft The New York Times.

‘Teleurgesteld’

‘We beseffen dat niet iedereen hier gelukkig mee is en het kan zijn dat we inkomsten mislopen’, zegt bestuurslid Susanne Jordan aan de Amerikaanse krant. ‘Maar kinderen helpen mag niet omstreden zijn.’

En inderdaad, niet iedereen is even enthousiast over het nieuwe beleid van Bethany. ‘Ik ben teleurgesteld in dit besluit, zoals velen met mij’, zei Russell Moore, voorzitter van de Commissie Ethiek en Religieuze Vrijheid van de Southern Baptist Convention, in een verklaring. 

Het nieuwe beleid van Bethany, dat op 21 januari stilletjes werd goedgekeurd door het 14-koppige bestuur, is een ongemakkelijke koorddans, schrijft The New York Times: ‘Het is een poging om een eenduidig inclusiviteitsbeleid te voeren dat geen geweld doet aan het grootste deel van de achterban, zoals de kerken, waar het grootste deel van ouders worden geworven.’ 

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20