Chocoladefabrikant Galler gedeeltelijk opnieuw in Belgische handen

Chocoladefabrikant Galler komt opnieuw gedeeltelijk in Belgisch handen. Het bedrijf was sinds twee jaar volledig in handen van het investeringsfonds van de koninklijke familie van Qatar, maar een kwart van de aandelen is nu weer aan een groep Belgische partijen verkocht.

Centraal daarbij is de figuur van Salvatore Iannello, de voormalige topman van Galler. Iannello investeert – samen met de Luikse ondernemers Luc Pire, Renaud Jamar en Didier Leclercq en de fondsen Noshaq en Invest for Jobs – in het bedrijf. Die groep betaalde een bedrag van 7 miljoen euro voor een kwart van de aandelen van Galler.

De koninklijke familie van Qatar had zestien jaar geleden al een belang genomen in de Belgische chocoladefabrikant, die in de tweede helft van de jaren zeventig van de voorbije eeuw door chocolatier Jean Galler in de Waalse gemeente Chaudfontaine was opgericht. Twee jaar geleden werd het Qatarese investeringsfonds volledig eigenaar van Galler.

Verlies

Onder het Qatarese bestuur zou Galler echter met tegenvallende resultaten zijn geconfronteerd. Daarom zou beslist zijn om opnieuw beroep te doen op Salvatore Iannello, die Galler sinds het begin van deze eeuw twaalf jaar lang had geleid.

Onder het beleid van Iannello had Galler zich meer op de export toegespitst. Daarbij was vooral naar een sterkere aanwezigheid op de Franse markt gestreefd. Ook op de Japanse markt werd het Belgische merk geïntroduceerd. Onder de Qatarese leiding bleek het bedrijf echter minder goed te functioneren. Twee jaar moest een verlies van 2 miljoen euro worden gemeld.

Salvatore Iannello neemt niet alleen opnieuw de leiding over Galler over. Hij wordt ook één van de eigenaars van de chocoladefabrikant. Hij zou onder meer plannen hebben om zich meer toe te spitsen op biologische en fairtrade chocolade.

Tevens zou hij het merk duurzamer willen maken. Ook het logo en de verpakkingen van Galler zouden worden vernieuwd. Er zou tevens beslist zijn om een aantal onrendabele winkels te sluiten. De vernieuwing zou over vier jaar moeten zijn afgerond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20