“CEO PostNL België moet in de cel blijven”

De CEO en de operationeel directeur van PostNL België zitten met nog een derde medewerker in de cel, meldt HLN. De sociale inspectie heeft bij het pakjesbedrijf de voorbije maanden al verscheidene inbreuken vastgesteld, waaronder zwartwerk van chauffeurs en illegale constructies met onderaannemers.

Het gerecht viel gisteren weer binnen in drie depots in Wommelgem, Willebroek en Turnhout, na gelijkaardige invallen vorig jaar. Daarbij zouden negen mensen voor verhoor zijn meegenomen, waarvan er vandaag nog drie vast blijven zitten, waaronder CEO Rudy Van Rillaer, weet HLN. De raadkamer zou vrijdag over hun lot beslissen.

De topman zou, net als de operationeel directeur, mogelijk beschuldigd worden van leiding te geven aan een criminele organisatie, mensenhandel en valsheid in geschrifte. De grote vraag is in welke mate het zwartwerk en de andere inbreuken op de sociale wetgeving verdergingen na de invallen en waarschuwingen van vorig jaar.

Verdeling pakjes

De depots Wommelgem en Willebroek blijven dicht, maar dat zou geen impact hebben op de verdeling van de pakjes, zegt PostNL, omdat de distributie naar de andere Belgische depots omgeleid wordt. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20