Captagon, het handelsfonds van de Syrische slachter Bashar al-Assad

Na de terroristische aanval in Israël op 7 oktober waren verschillende Hamas-militanten vermoedelijk onder invloed van Captagon, een illegale stimulerende drug, die hun gewelddadige gedrag zou hebben aangewakkerd. 

Waarom is dit belangrijk?

Na de vertoning van de 43 minuten durende film waarin de Israëlische overheid de door Hamas gepleegde slachtpartij van 7 oktober heeft gedocumenteerd, hebben verschillende politici die de film zagen, verklaard dat de terroristen onder invloed van stimulerende middelen leken te handelen. De naam die daarbij telkens opduikt is die van Captagon.

In het nieuws. In België raakten de verschillenden politieke fracties het niet eens over de vertoning van de film in de Kamer. Maar in andere landen wel.

  • Die film werd in het Europees Parlement al getoond en ook in de Franse Assemblée Nationale. De internationale pers kreeg de film ook al te zien.
  • De film is deels gebaseerd op bodycams die de terroristen van Hamas droegen tijdens hun aanvallen en geweld op burgers. 
  • De ongewone brutaliteit van de terroristen lijkt een gevolg
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer