BYD is niet onder de indruk van een anti-subsidie-onderzoek van de EU en zet zijn expansie in Europa verder

De Chinese autofabrikant BYD is van plan ‘om zijn samenwerking te verlenen aan Europa in een onderzoek naar subsidies voor elektrische auto’s. Op die manier wil het bedrijf goodwill creëren als opstap voor verdere uitbreiding in de EU.

Waarom is dit belangrijk?

Chinese elektrische auto’s arriveren in Europa en het zal een uitdaging worden om met ze te concurreren. Ze spreken consumenten aan omdat hun prijzen veel aantrekkelijker zijn dan die van lokale merken. Europese concurrenten zijn een pak duurder en hebben moeite om terug te vechten. Het is genoeg om een hele sector, die zwaar weegt op de Europese economische balans, op zijn grondvesten te doen schudden.

In het nieuws : Stella Li, de voorzitter van BYD, heeft aangekondigd dat het bedrijf een sterke groei op de Europese markt wil realiseren, schrijft het Chinese nieuwsportaal iThome.

  • Net iets meer dan een jaar na de lancering in Europa heeft BYD grote plannen. Het bedrijf streeft naar aanzienlijke groei op het continent.
  • Voorlopig zijn er zes modellen beschikbaar: Seal, Song Plus EV, Atto 3, Dolphin, Han en Denza D9. 
  • In België arriveerde BYD in september vorig jaar met drie model
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer