Businessdeal tequilamerk acteur Chris Noth gaat niet door na beschuldigingen seksueel misbruik

Het tequilamerk van Chris Noth aka Mr. Big zal niet langer worden verkocht, want de koper trok zich terug uit de businessdeal vanwege de recente beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de ster. Twee vrouwen onthulden dat de Sex and the City-acteur hen had verkracht, maar zelf heeft Noth alles ontkend.

De firma die het tequilabedrijf van Sex and the City-ster Chris Noth zou overkopen, heeft de businessdeal afgeblazen nadat twee vrouwen de acteur beschuldigden van aanranding. Dat heeft de The New York Post vernomen.

Einde van samenwerking(en)

Noth’s tequilamerk, genaamd Ambhar, zou voor 12 miljoen dollar (zo’n 10,6 miljoen euro) gekocht worden door Entertainment Arts Research, een beursgenoteerd drankbedrijf. Maar trok zich terug nadat ernstige beschuldigingen van seksueel misbruik vorige week aan het licht kwamen. Eerder beëindigde al het merk Peloton, een Amerikaans bedrijf voor fitnessapparatuur, de samenwerking met de Sex and the City-acteur.

Peloton heeft namelijk onlangs een advertentie geplaatst met Noth en acteur Ryan Reynolds. De video was een poging om een scène waarin Mr. Big, Noth’s personage in de nieuwe serie And Just Like That…, sterft aan een hartaanval na een ritje op zijn Peloton (trainingsfiets), op te vrolijken. En zelfs het managementbureau dat de acteur vertegenwoordigde, zette hem ook wegens de zware beschuldigingen aan de kant.

Business

“We dachten dat het in ons eigen belang zou zijn om ons terug te trekken uit de transactie”, vertelde Bernard Rubin, de CEO van het drankbedrijf Entertainment Arts Research, aan The Post. Rubin belde Ambhar vorige week vrijdag om het tequilabedrijf te informeren dat de deal was beëindigd. “Het zou rampzalig voor ons zijn geweest”, zei Rubin.

Entertainment Arts Research bereikte in augustus een akkoord om Ambhar te kopen voor 12 miljoen dollar (ongeveer 10,6 miljoen euro) en stond op het punt om de definitieve overeenkomst te tekenen, toen het nieuws over de verkrachtingen bekend werd gemaakt. De deal was eigenlijk al zes maanden in de maak, toen Rubin zich wilde koppelen aan een door beroemdheden gesponsorde drank.

Het is vergelijkbaar met Casamigos Tequila, dat in 2013 werd gelanceerd door acteur George Clooney en de Amerikaanse zakenman Rande Gerber. Vier jaar later werd het voor 1 miljard dollar (zo’n 886 miljoen euro) gekocht door het drankconglomeraat Diageo. Noth is al sinds 2018 een investeerder en pitchman voor Ambhar, liet Rubin nog weten. De CEO van het tequilamerk Ambhar, Jaime Celorio, weigerde om commentaar te geven. Dat liet hij via een sms uit Mexico weten aan The New York Post.

Verklaring

In een verklaring aan Page Six op donderdag 16 december, zei Noth: “De beschuldigingen tegen mij, geuit door personen die ik jaren, zelfs decennia geleden heb ontmoet, zijn vals. Deze verhalen kunnen van 30 jaar geleden zijn of van 30 dagen geleden – nee betekent altijd nee – dat is een grens die ik niet heb overschreden.”

“De ontmoetingen waren met wederzijdse instemming”, vervolgde hij. “Het is moeilijk om niet te twijfelen aan de timing waarop deze verhalen naar buiten komen. Ik weet niet zeker waarom ze nu boven water komen, maar dit weet ik wel: Ik heb deze vrouwen niet aangerand.”

Bekijk de beruchte advertentie van Peloton hieronder (met de voice-over van Ryan Reynolds):

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20