Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 06 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bugatti onthult de superlichte ‘Bolide’: heerlijk onpraktische topsnelheid en prachtdesign

Logo Business AM
Auto

28/10/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Bugatti

Bugatti heeft zijn hypercar, de Bugatti Bolide, op woensdag voorgesteld. Onpraktisch, in kunststof maar met meer power dan de gemiddelde snelweg aankan.

1.800 pk herbergt de Bugatti Bolide, de nieuwste worp van de sportwagenbouwer. Die is nog een staaltje minder handig dan zijn voorganger en u mag er ook al niet mee op de openbare weg. Toch zal een beetje autoliefhebber een arm en een been overhebben voor een kwartiertje in de enige stoel van dit plaatje.

De basis voor de Bolide is de Chiron, het kernmodel van Bugatti. Hij is gebouwd op een aantal principes: lichtheid, snelheid en aerodynamica. U hoort het, comfort hoort daar niet bij. Maar hij gaat wel meer dan 500 kilometer per uur, dus ons hoort u niet klagen.

De Bolide is net geen meter hoog en weegt 1.240 kilogram. Daarmee is hij nog 7 kilo lichter dan een Toyota GT86. Dat pluimgewicht haalt de Bolide bij de 3D-geprinte onderdelen, in titanium. De wielen zijn van magnesium, de vering is uit kunststof.

Daarmee is de Bugatti Bolide gemaakt voor het circuit. Volgens Bugatti zelf kan hij een rondje van het parcours in Le Mans aan op 3 minuten en 7 seconden. Dat is sneller dan eender welke auto die ooit voor het parcours zelf gemaakt is. Op de Norschleife bent u op 5 minuten en 23 seconden rond. In mensentaal: van 0 naar 100 in 2,17 seconden, dat is netjes.

Naast het design, volledig uitgekleed en met een een X als achterlicht, moet u niet veel luxe verwachten. Om in de auto te gaan zitten, moet u al even half op de panelen zitten en er dan inglijden. Verwacht verder geen console of zelfs airbags, daar dient deze auto niet voor. Voor het grootste stuk is de Bolide ook kunststof zonder lak. Enkel het dak is afgewerkt. Aan bepaalde snelheden vormt de afwerking daar bubbels, zodat u nog sneller door de lucht zoeft.

Een prijs is er nog niet, maar gekeken naar de prijs van de Chiron zouden we niet onder de 5 miljoen euro durven te mikken. Dat is verder ook weinig relevant: deze Bolide bestaat grotendeels om er met open mond naar te gapen. Maar dan heel snel.

Kijk hier naar de Bugatti Bolide in actie:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  65.889.578
 • Aantal
  doden
  1.518.573
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  587.439
 • Aantal
  doden
  17.142
Logo Business AM

Business AM | Stocks