Brusselse beurs eindigt tegen trend in het groen

De Bel20 sloot de dag af met een winst van net geen 2 procent. Dat staat in scherp contrast tot de andere Europese beurzen, die allemaal in de rode cijfers gingen.

Het was een mooi zicht woensdag. Tien aandelen van de sterindex Bel20 eindigden in het groen, tien aandelen in het rood. Evenwicht, iets dat we kunnen gebruiken in deze chaotische tijden. De verliezen waren niet verschrikkelijk groot, de winsten daarentegen wel.

De uitblinker was alweer de warenhuisketen Colruyt. Die deed er 20,8 procent bij en eindigde op 58,7 euro per aandeel. Het aandeel is alleen nog maar gestegen de afgelopen dagen, omdat het de coronacrisis beter doorstaat dan andere bedrijven. Mensen blijven tenslotte voeding en huishoudelijke goederen nodig hebben.

Telenet

Maar ook de telecomprovider Telenet, de materiaalverwerker Umicore en de chemiereus Solvay presenteerden winsten van respectievelijk 14, 15 en 16 procent. Bij Telenet speelt waarschijnlijk hetzelfde effect als bij Proximus dinsdag. Doordat mensen meer vanop afstand moeten communiceren en meer thuiswerken, doen operatoren gouden zaken. Alleen moet het internet wel kunnen volgen, natuurlijk.

De andere Europese beurzen deden het minder goed. De Franse sterindex CAC40 eindigde 6 procent in het rood, de Nederlandse AEX hield het op een verlies van 4,7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20