Brussels Airport investeert in dronetechnologie

Brussels Airport Company en skeyes hebben dinsdag een overeenkomst getekend waardoor Brussels Airport voor 50 procent aandeelhouder wordt van SkeyDrone, een dochtervennootschap van de luchtverkeersleider. De luchthaven wil op die manier een actieve rol spelen in de ontwikkelingen op het vlak van dronetechnologie en in het aanbieden van dronediensten.

SkeyDrone is momenteel een 100 procent dochtervennootschap van skeyes die diensten aanbiedt op vlak van positionering, navigatie, begeleiding en data-analyse van onbemande vliegtuigen in binnen- en buitenland. Het afgelopen jaar werkte Brussels Airport al nauw samen met skeyes aan SkeyDrone aan diverse droneprojecten. Maar nu krijgt het bedrijf dus 50 procent min 1 van de aandelen in handen, skeyes houdt de overige aandelen.

Commercialisering

De ambitie van Brussels Airport is om met twee bedrijven het voortouw te nemen in het ontwikkelen en gebruiken van innovatieve toepassingen van drones. “Met SkeyDrone kunnen we dronemanagementsystemen en dronediensten onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren die op een dagelijkse basis gebruikt kunnen worden”, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. 

De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting begin volgend jaar worden afgerond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20