Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 31 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Brussel eerste stad waar je een opleiding voetbal-CEO kan volgen

Logo Business AM

28/09/2016 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zijn de opleidingen van  het International Football Business Institute (IFBI) gestart. Bedoeling is om geïnteresseerden in één academiejaar de nodige vaardigheden te leren voor het leiden van een professionele voetbalclub.

Het inschrijvingsgeld voor de cursus bedraagt 40.000 euro. In het inschrijvingsgeld zijn wel een dagelijks ontbijt en lunch begrepen, net zoals een maatpak, dat de klasse en stijl van de opleiding moet uitstralen. De afgestudeerden zouden ook de nodige begeleiding krijgen naar een stage of een baan in de professionele voetbalwereld. Een voetbalclub moet even professioneel worden geleid als een andere zakelijke organisatie, maar vertoont bovendien een aantal specifieke kenmerken. Dat verantwoordt volgens Jos Verschueren, directeur van het nieuwe instituut, de organisatie van de cursus.

Wereldprimeur

De inhoud van de opleiding verschilt dan ook van het postgraduaat sportmanagement dat al tien jaar aan de Vrije Universiteit Brussel kan worden gevolgd. Het initiatief is volgens Jos Verschueren een wereldprimeur. De cursussen zijn toegankelijk voor bachelors en masters en laten volgens de initiatiefnemers alle aspecten van de professionele voetbalclub aan bod komen. Naast de uitbouw van een succesvol voetbalteam, komen in de cursussen dan ook onderwerpen zoals stadionmanagement, sportgeneeskunde, boekhouding of sociale netwerking aan bod. Daarbij wordt ook beroep gedaan op nationale en internationale gastsprekers. Tevens zijn bezoeken gepland aan binnenlandse en buitenlandse clubs en internationale organisaties. Deelnemers die de cursus met succes afronden, ontvangen een postgraduaat. Dit jaar zijn twaalf cursisten uit  onder meer Duitsland, India en de Verenigde Staten ingeschreven. Er is ook één Belgische deelnemer.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO