Brussel boekt winst in gemengd Europees beurslandschap

De Europese beurzen hielden het dinsdag relatief rustig. In Brussel en Amsterdam lieten de sterindexen een lichte winst optekenen, terwijl elders een bescheiden achteruitgang moest worden genoteerd. In Brussel vielen vooral de prestaties van het aandeel van Lotus Bakeries op.

Lotus Bakeries kon met uitstekende kwartaalcijfers pronken en zag zich daarvoor op de beurs beloond met een stijging van 3,3 procent. De Bel20 liet dinsdag een stijging met 0,1 procent tot 3.835 punten optekenen. 

D’Ieteren

Naast Lotus Bakeries kon ook de biotechgroep Argenx een winst met 3,7 procent melden. De autogroep D’Ieteren zich zich eveneens in positieve zin laten opmerken. De holding heeft een pakket eigen dalen ingekocht.

Het aandeel van D’Ieteren boekte daardoor een winst met 0,8 procent. Galapagos won 1,2 procent. Winst was er eveneens voor Greenyard (2,9 procent), Sioen (1,3 procent), Nyxoah (0,9 procent) en Vastned Retail Belgium (0,4 procent).

Een verlies van 0,7 procent was er anderzijds voor Proximus, dat groothandelsdochter Belgacom International Carrier Services (Bics) helemaal heeft overgenomen. Ook Aperam (1,2 procent), Recticel (3,3 procent) en MDxHealth (4,7 procent) dienden terrein prijs te geven.

Randstad

In Amsterdam liet de AEX een stijging met 0,1 procent tot 657,07 punten optekenen. Uitzendbedrijf Randstad, dat uitstekende kwartaalcijfers kon voorleggen, was met een winst van 2,4 procent de grootste uitblinker op de Nederlandse beursvloer.

In Frankfurt moest de DAX daarentegen een verlies van 0,4 procent noteren. Daarbij viel vooral de daling van het reisbedrijf TUI op. De onderneming moest een aanzienlijk kwartaalverlies melden en moest ook op de beurs 4,9 procent inleveren.

Ook in Parijs moest de beurs een licht verlies aankondigen. Het energieconcern Total boekte weliswaar een grotere kwartaalwinst dan was voorzien, maar moest op de beurs wel 2,1 procent inleveren.

In Londen werd een stijging met 0,1 procent opgetekend.

De resultaten van de beursdag tonen volgens de analisten vooral dat de beleggers een tijdelijke pauze lijken te hebben ingelast.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20