Britten keren hun kar over diepzeemijnbouw

De Britse regering keert op haar stappen terug. Voor er effectief wordt overgegaan tot diepzeemijnbouw-operaties, moeten er eerst meer wetenschappelijke zekerheden zijn over de impact op het ecosysteem.

Waarom is dit belangrijk?

Diepzeemijnbouw leek even de gedroomde oplossing om onze voorraad cruciale metalen te kunnen vullen. De vraag naar metalen als nikkel en kobalt stijgt de komende jaren met 70 procent, verwacht het Internationaal Energieagentschap (IEA). Als we die uit de oceaanbodem kunnen halen, moeten we er niet afhankelijk voor zijn van andere regimes, zoals China. Alleen gooien bezorgdheden over de milieueffecten roet in het eten. We weten immers niet veel over de gevolgen van boringen in de oceaanbodem op het ecosysteem.

In het nieuws: Verenigd Koninkrijk steunt plots een opschorting van plannen rond diepzeemijnbouw.

Op maandag kondigde de Britse regering aan dat ze een tijdelijke opschorting zou steunen van het steunen of sponsoren van exploitatievergunningen voor het delven van metalen uit de zeebodem. Pas als er voldoende wetenschappelijk bewijs beschikbaar is om de impact op ecosystemen te begrijpen, wordt de optie opnieuw overwogen. Dat schrijft the Guardian. Daarmee verandert het het VK het geweer v

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer