Brad Pitt wint sowieso: zijn Rosé Champagne wordt geschonken op de Oscars – 1.500 flessen aan 320 euro per stuk

Brad Pitts Fleur de Miraval Rosé Champagne zal dit jaar worden geserveerd tijdens de Oscars-ceremonie. Daarmee maakt de Academy of Motion Picture Arts and Sciences een einde aan de langdurige samenwerking met Piper-Heidsieck. Prijs van een fles van Pitts champagne? 320 euro.

Fleur de Miraval – naar schatting 1.500 flessen – zal worden geschonken in het Dolby Theatre tijdens de Oscars (27 maart), maar ook tijdens het Governors Ball – de officiële afterparty van de Academy Awards – en bij andere Oscars-gerelateerde evenementen in Los Angeles, New York City en Londen.

Het schenken van Fleur de Miraval Rosé Champagne, vooral bekend om zijn associatie met Pitt, was een “natuurlijke keuze”, volgens het champagnemerk in een persbericht. “Fleur de Miraval wordt nu de champagne van de grootste sterren op het witte doek en van al diegenen die bijdragen aan de schoonheid en het succes van de cinema over de hele wereld”, aldus de verklaring.

Isopix

Het project Fleur de Miraval is een samenwerking tussen drie families: Pitt (en tot voor kort zijn ex-vrouw Angelina Jolie) die mede-eigenaar zijn van Château Miraval in de Provence met de familie Perrin, bekend van Château de Beaucastel plus de familie Péters, gevestigd in Le Mesnil-sur-Oger en internationaal bekend om hun champagne.

De families Pitt en Perrin hadden de wijnwereld al verenigd met die van Hollywood door de introductie van Miraval Côtes de Provence Rosé in 2012. De familie Péters is geworteld in de productie van couture-champagne met een wijngeschiedenis van zes generaties. “De intense toewijding aan de kunst die wordt gedeeld door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en het huis van Fleur de Miraval zal tijdens deze zeer speciale ceremonie nog duidelijker dan normaal zijn”, volgens de persnota van Fleur de Miraval.

Pitt en partners lanceerden in oktober vorig jaar een tweede editie van hun Fleur de Miraval Rosé Champagne, de tweede versie van Fleur de Miraval Rosé Champagne na het debuut van de wijn in 2020. Muse de Miraval 2021, de nieuwste vintage van Miraval’s topcuvée, wordt naar verwachting volgende maand uitgebracht.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20