Brad Pitt brengt nieuwe Fleur de Miraval Champagne uit – aan 320 euro per fles

Fleur de Miraval ER2 is deze week onthuld, het nieuwste avontuur voor Hollywood-acteur Brad Pitt in de wereld van champagne en wijn in het algemeen. De rosé champagne zal verkocht worden aan 320 euro per fles.

Het is de tweede versie van Fleur de Miraval rosé Champagne, na het debuut van de wijn in 2020. In de naam ER2 staat de E voor “exclusief” en de R voor “rosé”. De Fleur de Miraval ER2 is geproduceerd in samenwerking met champagnehuis Pierre Péters de familie Perrin – die Château Miraval Provence rosé maakt met Brad Pitt en ook bekend staat om haar Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Papes.

Terwijl de nieuwe editie van Fleur de Miraval de vintage Champagne 2017 als basis gebruikt, bestaat deze tweede editie uit 75 procent Chardonnays van verschillende leeftijden (onder andere 2012 en 2014). De overige 25 procent komt van jonge Pinot Noirs uit het terroir van Vertus. De wijn is drie jaar op fles gerijpt en in april 2021 gedegoreerd, met een dosering van 4 g per liter.

De lancering komt in dezelfde maand dat Tenute del Mondo, een dochteronderneming van Stoli Group, aankondigde dat het een belang van 50 procent in Château Miraval had gekocht van Angelina Jolie. Tenute del Mondo heeft verschillende belangen in de wijnwereld. Het is ook mede-eigenaar van SuperTuscans Masseto en Ornellaia naast de familie Frescobaldi.

Isopix

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20