Bpost verzendt geen brieven en pakjes meer naar bestemmingen buiten Europa

Bpost schort vanaf donderdag de verzending van brieven en pakjes naar bestemmingen buiten Europa op. Dat meldt het postbedrijf in een persbericht. Voor de stromen binnen Europa zijn vertragingen mogelijk, zo waarschuwt bpost.

De annulering van veel vluchten door luchtvaartmaatschappijen, als gevolg van de coronacrisis heeft ertoe geleid dat veel postbedrijven de afgelopen dagen de opschorting bij de verzending en distributie van brieven en pakketten naar niet-Europese landen hebben aangekondigd. Ook vertragingen zijn mogelijk.

Aan de burgers en bedrijfsklanten wordt gevraagd om geen post en pakjes meer af te geven die bestemd zijn voor landen buiten Europa. Om de risico’s in de postkantoren te beperken, vraagt bpost ook om enkel om dringende redenen naar het postkantoor te komen en de beschikbare alternatieven te gebruiken naargelang de behoeften. Dat zijn dan de rode brievenbussen voor brievenpost, pakjesautomaten en de geldautomaat voor opnames en geldstortingen.

‘Tijdens deze moeilijke periode is het meer dan zinvol dat bpost er is voor de burgers’, zegt CEO Jean-Paul Van Avermaet. ‘Wij bezorgen ’s ochtends de krant, wij betalen de pensioenen uit, wij leveren diensten aan onze loketten en brengen kaartjes of brieven bij alleenstaanden: alles wat we bij bpost doen, verbindt mensen en kan de meest kwetsbaren onder ons uit hun isolement halen. De opdrachten die wij vervullen, zijn van vitaal belang.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20