Boris Johnson ontslaat minister van Huisvesting en Gemeenschappen Michael Gove

Michael Gove, de Britse Minister van Huisvesting en Gemeenschappen, is op woensdagavond door premier Boris Johnson ontslagen.

Het ontslag komt, volgens Sky News, nadat Gove eerder op woensdag had aangegeven dat hij niet gelukkig was met het aanblijven van de premier op zijn post. Johnson gaf echter aan dat hij voorlopig niet op zal stappen: “Het laatste wat dit land kan gebruiken zijn nieuwe verkiezingen”.

Als reactie op het gebrek aan vertrouwen van Gove, zou Johnson de minister hebben ontslagen. “Je kunt niet iemand gebruiken die niet achter de premier staat als hij onder grote druk staat, en die tegen de pers zegt dat hij de leider van het land heeft opgeroepen om op te stappen”, zo laat een bron binnen Downing Street weten aan de BBC.

Nadine Dorries, de minister van Cultuur en fervent voorstander van Johnson, heeft op Twitter kenbaar gemaakt dat ze achter het ontslag van Gove staat. De prioriteit van de premier is momenteel namelijk het “stabiliseren van de regering”.

Intussen loopt de druk op de premier steeds verder op. Johnson wordt sinds dinsdag geconfronteerd met 42 ontslagen van ministers, nadat Downing Street had toegegeven dat de premier op de hoogte was van beschuldigingen van ongepast gedrag door parlementslid Chris Pincher. Die zou in een privéclub twee mannen seksueel hebben betast.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20