Bone Therapeutics uitblinker op voorzichtige Europese beurzen

Het aandeel van Bone Therapeutics stond de hele dag in het zonnetje op voor de rest nogal bewolkte Europese beurzen. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 gaat 0,16 procent lager.

De positieve onderzoeksresultaten voor de celtherapie ALLOB blijven Bone Therapeutics omhoog stuwen. Die therapie wordt gebruikt bij een zogenaamde fusie van de wervelkolom, dat is het vastzetten van twee of meer ruggenwervels als behandeling voor rugpijn. Nadat het aandeel dinsdag afsloot met dubbele cijfers in het groen, staat het woensdag nog altijd 8,39 procent hoger bij sluiting.

Lagardère Travel Retail gaat, volgens vakbond ACV Puls, vanaf 1 januari volgend jaar over tot het collectief ontslag van 153 personeelsleden. De groep baat in ons land een dertigtal winkels uit, waarvan 25 taxfreeshops op Brussels Airport en twee op de luchthaven van Charleroi. In Parijs doet het aandeel er 0,51 procent bij.

Spijs en drank

Bierreus AB InBev heeft 2.117 zonnepanelen op het dak van de Leuvense Stella Artois-brouwerij geplaatst. Met de energie van die panelen kunnen jaarlijks bijna 30 miljoen pintjes geproduceerd worden. 269 burgers uit Leuven en omstreken investeerden mee in het project. Het aandeel gaat 0,61 procent lager.

Just Eat Takeaway wint 6,05 procent in Amsterdam, want de maaltijdbezorger lijkt te profiteren van de coronacrisis nu meer mensen eten thuis laten bezorgen. De Brits-Nederlandse groep zag in het derde kwartaal het aantal bestellingen met 46 procent, dus bijna de helft, oplopen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Nog in Amsterdam verliest TomTom 2,82 procent. De producent van navigatiesoftware noteerde een verlies van 67 miljoen euro in het derde kwartaal. De omzet steeg wel met een vijfde, tot 147,9 miljoen euro, met dank aan de automotive-afdeling van het bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20