Blokker laat trouwe klanten sparen voor aandelen

Spaarpunten inwisselen voor waardebonnen is voorbij, bij Blokker spaart u binnenkort voor een stukje aandelen in het bedrijf. Dat staat in Het Financieele Dagblad.

Blokjes Blokker, zo gaat het nieuwe programma heten, wordt eind november op het publiek losgelaten. Het principe is eenvoudig, net zoals met een spaarkaart van bij de supermarkt, kan u bij Blokker punten sparen.

Sparen voor aandelen

Die spaarpunten, verzameld in de app Blokker&Jij, kunnen vervolgens ingewisseld worden. Dat kan in ruil voor een cadeautje, een kortingsbon of een aandelencertificaat. Dat geeft het recht op 1/16 van een aandeel blokker. Voor een volledig aandeel moet u dus 1.600 euro producten kopen, in schijven van netjes 5 euro. Maar u heeft er dan wel een aandeel voor in de plaats.

Het is niet duidelijk hoeveel aandelen Blokker voor de actie aan de kant zet. Maar bij een eventuele beursgang, daar wordt al even over gespeculeerd, staan de aandelen los van wat er op dat moment vrijgegeven wordt. Als u een aandeel bezit en u heeft dat via het spaarprogramma verworven, krijgt u geen stemrecht in de raad van bestuur.

Fractionele aandelen

Blokker werkt voor het programma samen met Bits of Stock. Dat is een bedrijf dat een platform ontwikkelde voor spaarprogramma’s van winkels. Daarmee kan u dus een fractie van een aandeel in handen krijgen, wat in Nederland momenteel nog niet kan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20