Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 04 AUG

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bitcoin flirt opnieuw met de grens van 7.500 dollar

Logo Business AM
Economie

13/05/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

De koers van de Bitcoin is de voorbije dagen tot een niveau van meer dan 7,500 dollar gestegen. Dat is het hoogste niveau sinds midden november vorig jaar. Volgens analisten hebben de koersstijgingen vooral te maken met een toenemende interesse van investeerders in operaties met Bitcoin. De Bitcoin heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. De virtuele munt heeft immers vooral door zijn extreem wisselende koers van zich doen spreken.

Volgens sommige specialisten is de periode van grote volatiliteit echter definitief achter de rug. Zij achten nieuwe recordniveaus op relatief korte termijn haalbaar.

Rollercoaster

“De jongste jaren heeft de Bitcoin zich als een echte rollercoaster gedragen,” erkent Arjun Kharpal, technologie-correspondent van Consumer News en Business Channel (CNBC). “In december twee jaar geleden bereikte de cryptomunt een recordhoogte van meer dan 19.000 dollar. Daarna moest een aanhoudende daling worden opgetekend.”

“Dat leidde in december vorig jaar tot een dieptepunt van bijna 3.100 dollar. Sindsdien was er echter opnieuw een langzaam herstel. Inmiddels werd opnieuw een niveau van ruim 7.500 dollar opgetekend, om daarna terug te zakken tot 7.000 dollar. De waarde van de virtuele munt heeft dit jaar al een stijging met meer dan 100 procent gekend.”

bitcoin

“De prijs van de munt is volgens experts onder meer versterkt door een toenemende belangstelling voor de bitcoin-handel bij beleggingsinstellingen,” betoogt Kharpal. “Onder meer Fidelity Investments heeft recent gemeld in de toekomst aan klanten te zullen toelaten om cryptomunten te kopen en verkopen. Andere platformen, zoals Robinhood, zijn al gestart met het verhandelen van digitale valuta.”

Records

Michael Novogratz, een voormalige hedgefund-manager en bitcoin-enthousiast, zegt ervan overtuigd te zijn dat de debatten over de Bitcoin tot het verleden behoren. “Velen twijfelden over de mogelijkheden van de virtuele munt, maar uiteindelijk heeft de Bitcoin die discussies gewonnen.”

“De Bitcoin wordt nu door consumenten over de hele wereld erkend als een legitieme locatie om hun activa op te slaan,” betoogt Novogratz. Hij voegt eraan toe overtuigd te zijn dat de waarde van bitcoin over een periode van anderhalf jaar een verdere verdrievoudiging zal kennen. Daardoor zou opnieuw een recordniveau van meer dan 20.000 dollar in zicht komen.

Alleen een groot incident bij een belangrijk wisselplatform of een repressieve wetgeving zouden volgens hem nog voor problemen kunnen zorgen. Wanneer geen problemen meer moeten worden gevreesd, zullen volgens Novogratz ook institutionele partners in grotere aantallen tot de markt toetreden. Volgens Novogratz moeten echter ook de cryptoplatformen zichzelf reguleren. “Op die manier zal de veiligheid toenemen en het vertrouwen in de bitcoin versterken,” benadrukt hij.

Novogratz verdedigde de virtuele munt recent nog in een discussie met Nouriel Roubini, een notoir bitcoin-skepticus. Roubini bestempelde de cryptomunt recent nog als de moeder en de vader van alle zeepbellen.

Er moet daarbij ook wel erkend worden dat de handel in virtuele munten nog altijd een aantal problemen kent. Recent slaagden hackers erin om bij Binance, een van de grootste wisselplatformen ter wereld, 7.000 Bitcoin te stellen. De buit had een waarde van meer dan 40 miljoen dollar.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks