Bitcoin breekt door de prijs van 31.000 dollar, maar is niet grootste winnaar van de cryptorally

De cryptomarkt opent de week stevig in het groen. Vooral smart contract-munt Cardano (ADA) noteert een mooie rally.

Na verschillende volatiele weken hebben cryptomunten maandag opnieuw wind in de zeilen. De koersgrafiek van Bitcoin, ‘s werelds meest waardevolle cryptomunt, noteerde de afgelopen negen weken telkens een rode candlestick. Zondagavond eindigde de 7-daagse koersontwikkeling van Bitcoin echter opnieuw in het groen. Op een week tijd was Bitcoin met bijna 3 procent in marktwaarde toegenomen.

Maandag schoot de prijs van Bitcoin vervolgens omhoog tot boven de psychologische kaap van 30.000 dollar en zelfs voorbij de geduchte weerstandslijn van 31.000 dollar. Op het moment van schrijven is een Bitcoin zo’n 31.300 dollar waard, wat een koersstijging van 5,73 procent aanduidt.

Er zijn nog signalen dat het vertrouwen van cryptobeleggers opnieuw toeneemt tot een meer stiers niveau. In de laatste 24 uur werd er meer dan 70 miljard dollar in Bitcoin gestoken, laten gegevens van CoinMarketCap zien. 

De totale marktwaarde van crypto staat op het moment van schrijven op 1,29 biljoen dollar. Zondagochtend was de markt van decentrale digitale munten nog “maar” 1,22 biljoen dollar waard.

Er is evenwel een cryptomunt die nog beter boert dan Bitcoin: de smart contract-munt en Ethereum-rivaal Cardano.

Cardano wordt zesde meest waardevolle cryptomunt ter wereld

Deze cryptomunt met ticker ADA plaatst op maandag volgens CoinMarketCap binnen de top drie van meest winstgevende cryptoactiva. Cardano zag de afgelopen 24 uur een duizelingwekkende rally van meer dan 12 procent. Op zeven dagen tijd schoot de marktwaarde van Cardano omhoog met bijna 20 procent. Momenteel is Cardano de zesde meest waardevolle cryptomunt ter wereld.

Het netwerk van Cardano, dat opgericht werd door Ethereum-medeoprichter Charles Hoskinson, zou een pak sneller en goedkoper zijn dan Ethereum. De afgelopen maanden kreeg Cardano echter veel kritiek omdat er niet veel toepassingen zouden bestaan op het systeem. Maar het aantal toepassingen en actieve smart contracts (in code vastgelegde contracten op blockchain) zouden nu gestaag toenemen op Cardano. Bovendien zou de munt populair zijn in Afrikaanse landen waar de cryptoadoptie onder jongeren hoog ligt.

“Geen magische Cardano 2 nodig om te overleven”

Ethereum noteerde maandag een koersstijging van meer dan 6 procent. Rijke Ether-beleggers slurpen massaal de cryptomunt op om zich voor te bereiden op de “Merge”-update die op 8 juni uitkomt. Die update zou Ethereum toelaten om over te schakelen op proof of stake-mining, een minder energie-intensieve miningmethode dan het proof of work-systeem van Bitcoin. De ontwikkelaars van het systeem spreken over een Ethereum 2.0.

“Ze zijn doodsbang omdat we geen magische Cardano 2 nodig hebben om te overleven. Het is een toekomstbestendig ontwerp en daar bouwen we samen met de sterkste en meest betrokken gemeenschap steen voor steen verder aan”, zei Hoskinson nog in november in een sneer gericht aan Ethereum.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20